Répával akarták nővé változtatni Hitlert

Csaknem harminc merényletet kíséreltek meg Adolf Hitler ellen 1933-as hatalomra jutásától, de a legmeghökkentőbb módon az amerikai titkos-szolgálat, a CIA elődje próbálta „hatástalanítani”. Az OSS női hormonnal, ösztrogénnel beoltott répával akarta nővé változtatni a náci diktátort – írta az Index Ma is tanultam valamit! rovata. Az elképzelés szerint a női hormonok hatására a Führerben alábbhagyott volna az agresszivitás, és sokat vesztett volna karizmatikus-hipnotikus előadói képességeiből is.

A háborús hírszerzési hivatal 1942-es tanulmánya szerint Hitler genetikailag aránylag közel állt a férfiakat a nőktől elválasztó vonalhoz. Emiatt tervelték ki, hogy ösztrogén túladagolásával kihullatják a bajszát, mellet növesztenek rá és elvékonyítják a hangját, hogy minél jobban hasonlítson Bécsben élő húgára, Paulára. A testi változások megzavarták volna őt és a német vezetést is.

A Führer rengeteg répát evett. Abba kellett volna fecskendezni az ösztrogént © AFP

A diktátor rengeteg répát evett, utolsó éveire vegetáriánus is lett. De mivel rettegett, hogy megmérgezik, előkóstolókat al­kalmazott.

Az ösztrogén ebből a szempontból is jónak tűnt, hiszen íztelen és szagtalan. A kulcsfigura Hitler kertésze volt, az ő feladata lett volna, hogy beinjekciózza a répába a hormont. A terv dugába dőlt, s máig nem tudni, miért. Lehet, hogy szabotálta a dolgot, csak zsebre tette a pénzt.