Aktuális

Rengeteg pénzt buknak váláskor a politikusok – Matolcsy is

Bors

Létrehozva: 2016.09.25.

Azt hihetnénk, hogy a politikai karrier feltétele a stabil családi háttér és a házastársi hűség. Ennek ellenére Matolcsy György jegybankelnök nincs egyedül válásával és új kapcsolatával egy nála fiatalabb hölggyel.

Rajtakapták őket

Jakab István, a Fidesz fontos agrárpolitikusa, 2010 óta az Országgyűlés alelnöke. Pedig 2007-ben egy csúnya üggyel került a lapokba: felesége félreérthetetlen helyzetben rajtakapta a politikust budapesti bérelt lakásában a titkárnőjével. Jakab azt állította a telefonban a nejének, hogy azért nem utazik haza Debrecenbe, mert gyengélkedik. A feleség azonban gyanút fogott, vonattal a fővárosba utazott, és így buktatta le a politikust. A nő azonnal beadta a válópert. A titkárnő később Jakab új felesége lett.

A titkárnők Damoklész kardjaként le­begnek a politikusházasságok fölött: titkárságvezetőjével került romantikus kapcsolatba és emiatt vált el Deutsch Tamás, Hende Csaba és Matolcsy György is. Az MNB elnöke 32 éves nemzetközi útjait szervező munkatársába szeretett bele. Felesége, Gyöngyi Balatonakarattya polgármestere. A barátnő, Vajda Zita kapcsolatukról annyit mondott: tisztségeit és magas, több mint havi egymilliós fizetését nem Matolcsynak köszönheti. A válás során a Matolcsy házaspár három ingatlanon fog osztozni. 

Makaói kaland

Nagy port vert fel 2010-ben, amikor a volt MSZP-s pénzügyminiszterről, a házasságban élő Veres Jánosról furcsa fotók láttak napvilágot. A politikus és – meglepő módon – a titkárságvezetője, Dobolyi Alexandra a távol-keleti Makaó főutcáján sétálgatott. Veres először tagadta az utazást, majd ma­gán­útról beszélt. Dobolyi viszont azt állította, hogy hivatalos kiküldetésen voltak, Veres az MSZP-t, a nő pedig az Európai Parlament szocialistáit képviselte. Miután mindkét szervezet cáfolta ezt, nem volt visszaút: Veres huszonnyolc év után elvált feleségétől, amit a vagyona nagyon megsínylett. 

A va­gyonmegosztás miatt hat ingatlanja, 130 millió forintos megtakarítása és céges tulajdonrészeinek fele került a feleségéhez. De magánéleti szempontból Veres jól döntött: házasságot kötött Dobolyival, aki gyermeket is szült neki.

Mussolini: letagadott házasság

A fiatal Mussolini szeretője, Ida Dalser a szépségszalonját is eladta, hogy segítse az akkor még szegény újságírót. 

Ida fiút szült Mussolininek, és frigyre is léptek, de ezt a diktátor soha nem ismerte el, a házassági papírokat később megsemmisítették. Hatalomra jutva a politikus azért tagadta le házasságát, mert a katolikus Olaszországban politikailag vállalhatatlan volt a bigámia, a válás és a házasságon kívül született gyerek, hiszen Mussolini már a háború alatt új házasságot kötött. 

Csak egy máig fennmaradt dokumentum bizonyítja Ida igazát, amelyben a diktátor kárpótlást kér feleségének és gyerekének. A nőt elmegyógyintézetbe zárták, ahol öngyilkos lett.

Hasta la vista, baby!

A Terminátor-filmek sztárja, Arnold Schwarzenegger 2003-ban váltott az akciófilmekről a politikára: Kalifornia kormányzójává választották, és 2011-ig hivatalban is maradt. Nem sokkal ezután derült ki, hogy a Maria Shriver írónővel huszonkilenc éve házasságban élő Arnie jócskán félrelépett. 

Már 2001-ben összeszűrte a levet házvezetőnőjével, akinek fia is született tőle. A nő ezután is tovább dolgozott Schwarzeneggeréknél. A házvezetőnő csak 2011 januárjában, húsz év után lépett a nyilvánosság elé, amikor le­járt Schwarzenegger kormányzói megbízatása.

Vagyis úgy tűnik, a jó öreg Terminátor addig várt a feleségének tett vallomással, amíg tartott politikai karrier­je. Bár Arnie nyilvánosan bocsánatot kért, neje beadta a válókeresetet.

Megkopasztva

Pénzügyileg talán Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök bukott félrelépésén és válásán a legnagyobbat. Az amúgy is nőfaló hírében álló politikusról 2009-ben kiderült, hogy részt vett egy 18 éves modell, Noemi Letizia születésnapjára rendezett összejövetelen, ahol drága ajándékokkal halmozta el a fiatal lányt. Berlusconi felesége, Veronica Lario ezután beadta a válókeresetet. A bíróság Veronicának napi harmincmillió forintnak megfelelő eurót ítélt meg asszonytartás címén.

Néhány esztendő múlva azonban egy prostituált azt vallotta, hogy kiskorúként Berlusconi több alkalommal fizetett neki a szexért.

Az olasz bíróság havi hárommillió euró, azaz napi százezer euró – közel harmincmillió forint – tartásdíjra kötelezte a politikust, ráadásul még egy hetvennyolcmillió eurós villát is vihetett a megcsalt feleség.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143561_auto_resized.jpg
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713590112
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141579_auto_resized.png
metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137828_auto_resized.jpg
vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142129_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141917_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27232_resized.jpg?avcount=1713590112
origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143035_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Anyukája mellett szinte eltörpül a Szegedi Vadaspark legújabb, cuki lakója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713590112
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713590112
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145602_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145931_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Ez már csak kapálózás" – alig szeretné valaki Tóth Andit az X-Faktorba mentornak

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól