Rendőr segíti a bujkáló gyilkos Fehér Norbertet?

Belülről segíti egy ismeretlen Fehér Norbert olaszországi szökését. A vajdasági magyart rablógyilkosságokkal vádolják. Április eleje óta keresik a Bologna-közeli mo­csaras, fákkal ölelt, szántóföldekkel szabdalt területen. Helikopterrel, drónnal, terroristák megsemmisítésére kifejlesztett Predator robotrepülővel sem akadtak a nyomára. Ezerötszáz rendőr kutatta át a falvakat, de né­hány DNS-maradványon és vérfolton kívül semmit sem találtak. A bűnöző sebesülten is lerázta üldözőit.

Marmortában, a Bologna közeli falu egyik házában húzta meg kezdetben magát Fehér. Itt találták az első nyomot

A kudarc után most úgy gondolják, hogy Fehért segíti valaki: vagy egy nyomozásban részt vevő rendőr, vagy valamelyik bűntársa. A helyzetet nehezíti, hogy Fehér nem használja a rendőrség előtt ismert mobilját. Csak gyalog közlekedik, és csak éjjel. Eddig garázsban, csónakban, barlangban, farakás alá vájt gödörben húzta meg magát. Szabadkán élő családját a szerb rendőrök figyelik, de náluk sem jelentkezett, nem is üzent.

Olaszország első számú közellenségéről kiderült: az eddig is­mert három mellett még négy, az elmúlt években Ferrara környékén elkövetett gyilkosságban lehet része. Munkatársunktól