Rejtett kamerával filmezte a doki, ahogy a kiszolgáltatott nők vaginájában matat

Durván visszaélt a páciensei bizalmával egy nőgyógyász. A vizsgálati székébe ugyanis, amibe a lányok és asszonyok ültek szétterpesztett lábakkal, rejtett kamera volt beépítve.
Durván visszaélt a páciensei bizalmával egy nőgyógyász. A vizsgálati székébe ugyanis, amibe a lányok és asszonyok ültek szétterpesztett lábakkal, rejtett kamera volt beépítve.

Közelről, mondhatni nagytelével rögzítette videóra a rendelőjében nőgyógyászati vizsgálatait, kezeléseit egy most 55 éves orvos a nyugat-németországi Dortmundban (Észak-Rajna–Vesztfália). Ralph S. ellen a vád a legbelsőbb magánszféra megsértése és szexuális visszaélés, lényegében nemi erőszak.

Az ügyészség ugyanis a vádiratban azt állítja: 2010-11-ben olyan 58 esetről tud, amelyben tulajdonképpen nem is zajlott le semmiféle szakorvosi beavatkozás. Vagyis a nőgyógyász, akinek most kezdődött el a pere, csak úgy csinált, mintha vizsgálna: az egész kizárólag azt a célt szolgálta, hogy mindent megmutató filmfelvétel készüljön a székben kiszolgáltatottan fekvő páciens szeméremtestéről. Vagyis ténylegesen szexuális bűncselekményt hajtott végre.

Amikor a nők hátradőltek a székében, ballal ráirányította a kis kamerát az ágyékukra, miközben jobb kezének mutatóujjával behatolt a hüvelyükbe. Ott csak azért matatott, dolgozott hosszasan, hogy alapos videóanyaga legyen. Perverziójának bizonyítékaként hozza fel a vád azt is, hogy az ultrahangos vizsgálatokhoz használatos zselével kente be a páciensei nemi szervét, holott arra ez esetben semmi szükség nem volt. És ha ez még nem lenne elég: a dokinak volt egy golyóstollnak álcázott rejtett kamerája is, azzal is filmezett.

– Először kiküldte az asszisztensnőt a rendelőből, majd olyan magasra állította a széket, hogy semmiképp se tudjak felkelni belőle. Aztán valamilyen tárggyal matatott a lábaim között. Féltem, de nem mertem megszólalni sem – mesélte a Bildnek az egyik áldozat, a jelenleg 64 (!) éves Brigitte.

Végül a perverz doki egyik alkalmazottja találta meg a kamerát a vizsgálószékben, és feljelentette a főnökét. Ügyvédje szerint a nőgyógyász tagadja, hogy bármiféle szexuális szándékkal közelített volna a pácienseihez. Különböző felfogások, módszerek léteznek egymás mellett arról, hogyan kell egy szakszerű vizsgálatot lebonyolítani – érvel a vádlott.

Az orvos, ha bűnösnek találják, akár öt évet is kaphat.