Aktuális

Rejtélyes eltűnés Maglódon - Megszólal az autóversenyző: nem üzletelt bűnözőkkel Gyula!

Bors

Létrehozva: 2019.05.24.

Nemcsak a hazai celebek körében, hanem az autósport világában is jól ismerik Pintér Gyula nevét. A többszörös autocross-bajnok Antal István szerint kizárt, hogy az eltűnt vállalkozónak köze lenne az alvilághoz.

A luxuskocsik átépítésével és szerelésével foglalkozó ötvenéves férfi május 10-én előbb a gyömrői műhelyéből a maglódi otthonába, onnan pedig a vizslája társaságában a Hummerjével ismeretlen helyre távozott. A Borsnak sikerült elérnie Gyula egyik közeli ismerősét, aki állítja: a férfi nem állt kapcsolatban a maffiával.

Ferrari-alkatrészeket loptak a műhelyéből

Antal István többszörös magyar bajnok autóversenyző korábban egy Ferrarit vitt szerelésre Gyula műhelyébe, a barátságuk innen származik.

– Négy-öt éve ismerem Gyulát, egy nagyon korrekt embernek tartom, és ki merem jelenteni, hogy nem mozgott alvilági körökben, kerülte ezt a közeget – mondta a Borsnak Antal István autocross-bajnok.

– Ha zűrös ügybe keveredett, sosem maga próbálta megoldani, hanem a rendőrséghez fordult. Ilyen eset volt, amikor néhány éve Ferrari-alkatrészeket loptak el a műhelyéből, a tolvajt később elfogták, az alkatrészek egy ágyneműtartóból kerültek elő. Az üzletben is korrektül viselkedett, mindig elmondta, hogy milyen munka mennyibe kerül, és pontosan mikorra fog vele elkészülni, és ezekhez mindig is tartotta magát. A baráti kör egyfolytában azt találgatja, hogy mi történhetett, de nincsenek elképzeléseink. Nem tudok róla, hogy szlovák ügyfelei is lehettek Gyulának, külföldi munkákat nem vállalt, itthon dolgozott – magyarázta az aggódó sportember.

Félrevezető manőver a Hummer visszavitele?

Gyula kutyáját az eltűnése utáni napokban a szlovákiai Léva környékén találták meg, s ahogy arról tegnap elsőként beszámoltunk: a fekete autóját valaki a háza udvarára parkolta az eltűnése másnapján éjszaka.

– Több mint gyanúsak a körülmények, elképzelhetőnek tartom, hogy a bűncselekmény hátterében állók csempészték vissza a kocsit az udvarra. Ez egy logikus lépés lenne a hatóságok félrevezetése és az erőforrásaik fölösleges lekötése céljából. Mindezek alapján a vizsla szlovák területre való szállítása is könnyen elképzelhető, hogy csupán félrevezetés volt – vélekedett Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese. 

Ismerősök körében kutatna az exzsaru

Az exzsaru szerint a hatóságok jól teszik, hogy immár bűncselekményként kezelik az ügyet, hiszen így sokkal több jogkörük van a nyomozásban.

– Egy viszonylag zárt közösségben élt a férfi, így első lépésként mindenképpen feltérképezném az ismerőseit. Aztán sorra venném azokat, akikkel elszámolási vitában állhatott, de első körben mindenképpen az ismerősei között kutakodnék – magyarázta a volt nyomozó. Hozzátette: természetesen az otthonához közeli és a határátkelőnél lévő kameraképeket is elemezni kell, ami nagyon sok időbe telhet. Szerinte a határon különösen nehéz dolga van a zsaruknak, hiszen nem tudni, hogy milyen kocsit kell keresni.

Nincs összefüggés

Több sajtótermékben olyan feltételezés jelent meg, amely szerint az újpesti autókereskedő, Antal Csaba (kis kép) és Pintér Gyula eltűnése között összefüggés lehet. Ismeretes: Antal Csaba esetében emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség. A BRFK tegnap közleményt adott ki, amelyben rögzítették: a nyomozás jelen állása szerint olyan adat, információ, amely a fenti híresztelés valóságtartalmát alátámasztaná, ez idáig nem merült fel, a két eset nem függ össze egymással.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141540_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlanul megszűnik egy hazai tévécsatorna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132318_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140062_auto_resized.jpg
ripost.hu

Újabb milliomosa van Magyarországnak: hatalmas összeget nyert egy szerencsés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139930_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27188_resized.jpg?avcount=1713458113
origo.hu

Brutálisan összeverték az utcán a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136039_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Az 5 legjobb cukkinifasírt, ha a húsos ételeket nem kívánod

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713458113
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713458113
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141230_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óriási a baj: gyógyszert hívott vissza a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2j4WjlDTByt1AELMJef6jQKpFHH6SgkBUQknDCgEnf4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNjZDNlMjYzNjA2YzRiNGQ5MGFlOWJkZTQzNTE1YWIy.jpg
Politika

Hídpénzbotrány: Lassan kirajzolódik a pénz útja