Rejtély: német klinikán találták meg az eltűnt Krisztinát

Rejtélyes körülmények között veszett nyoma egy négygyermekes magyar édesanyának. A 47 éves Farkas Krisztina eltűnését október másodikán jelentették be. Többedmagával éppen a németországi munkahelyéről tartott hazafelé, amikor egy nürnbergi pihenőmegállónál, hajnali két óra magasságában nyoma veszett.

A klinikán ápolt Krisztinát négy gyermeke várja haza

– Ketten utaztak még vele. Ők állítják, hogy az édesanyám hirtelen kipattant az autóból, és szó nélkül otthagyta őket. Nos, mindez nagyon furcsa, egyáltalán nem rá vall. Elképzelni sem tudom, hogy mi történhetett – mesélte a Borsnak Krisztina lánya, Orgován Anett, aki felháborodott azon, hogy az útitársak nem siettek azon nyomban a keresésére, és csak úgy otthagyták egy idegen országban.

Miután a család tudomására jutottak a történtek, rögvest bejelentették Krisztina eltűnését a rendőrségen. Egy hét idegőrlő várakozás következett, mígnem hírt kaptak felőle.

A lánya, Anett elkeseredett, nincs pénzük hazaszállítani

– Kedden értesítettek minket, hogy egy német idegklinikán fekszik, Ansbach városában. Mikor beszéltünk, rettentően zavart állapotban volt, nagyon megrémisztett. Az iratai, a pénze és a telefonja is szőrén-szálán eltűnt. Csak arra emlékszik, hogy három napig kóborolt az erdőben, majd egy út szélén összeesve találtak rá – mondta Anett.

A borsodi Tiszapalkonyán élő család szeretné hazaszállíttatni az édesanyát a közel ezer kilométerre található klinikából. Ehhez egy vér szerinti rokonnak mindenképpen ki kellene utaznia Németországba. A költségek azonban közel százezer forintba kerülnének, ezt viszont segítség nélkül egyszerűen nem tudják finanszírozni.