Rejtély: 650 kilométerrel arrébb találták meg a 36 éves nő holttestét

Családja állítja: a Londonból öt hónapja eltűnt Saima Ahmedet meggyilkolták. Bár elvált, boldog volt és tervei voltak a jövőben. Egy titkos randi állhat a háttérben?
Családja állítja: a Londonból öt hónapja eltűnt Saima Ahmedet meggyilkolták. Bár elvált, boldog volt és tervei voltak a jövőben. Egy titkos randi állhat a háttérben?

A 36 éves Saima Ahmed tavaly augusztusban tűnt el Londonból, holttestét pedig öt hónappal később találták meg a skóciai Edinburgh külterületén, ami majdnem 650 kilométerre van eltűnésének helyétől - írja a Mirror.

Testvérei szerint kizárt, hogy Saima öngyilkos lett. Szerintük azért ment Skóciába, hogy találkozzon egy férfival, de meggyilkolták.

Azt mondják, az elvált, de ettől még a nőnek megvolt mindene, komoly tervei voltak a jövőre nézve, semmi nem indokolta, hogy öngyilkos legyen.

Az eltűnése előtti időszakban új ruhákat vásárolt és edzőterembe is járt, amiből a család arra következtet, hogy egy új szerelem jött Saima életébe. Ráadásul saját lakásra spórolt, ami megint csak azt bizonyítja: semmi oka nem volt arra, hogy eldobja magától az életet.

“Mi értelme lenne, hogy egyszer csak felkelsz reggel és azt mondod: megölöm magam? És miért pont Skóciában?” - teszi fel a jogos kérdéseket a nővére, majd hozzáteszi. Saima valószínűleg egy rossz emberrel randizott, vagy olyannal, akivel valamilyen nézeteltérésük támadt.

Ami viszont cáfolja a család feltevését, hogy a rendőrök megvizsgálták Saima laptopját, és semmi sem utal arra, hogy internetes társkeresőn szervezett volna magának bármilyen randit is.

Amikor a családi házat elhagyta, azt hitték, dolgozni megy, de a nyomozás kiderítette: miután pénzt vett fel egy bankautomatából, a vasútállomásra ment.

Arról, hogy felszáll a vonatra, térfigyelő kamerás felvétel is készült:

© Fotó: Police Scotland

Több átszállással jutott el Edinburghba, de hogy azután mi történt, talán örökre rejtély marad.