Quaestor-botrány: meghamisították az iratokat Tarsoly letartóztatásakor?

A törvényben meghatározott 72 óránál többet tölthetett őrizetben Tarsoly Csaba, ami durva hiba lehetett a nyomozóhatóságok részéről – írta a Blikk.

A csalással és sikkasztással vádolt Tarsoly két héttel a brókercége 200 milliárdos kárt okozó bedőlése után, 2015. március 26-án tartóztatták le, 16:40-kor vették őrizetbe, de ennél egy későbbi időpontot jelöltek meg a hatóságok a jegyzőkönyvben – állítja Tarsoly, aki az időpontot a híváslistájával kívánja bizonyítani.

Ez azért lenne fontos, mert három nappal később, vasárnap délután 16:53 és 17:07 perc között döntött a nyomozási bíró az előzetes letartóztatásról. Ha pedig valóban 16:40-kor vették őrizetbe, akkor hivatalosan lejárt az a 72 óra, amíg egy gyanúsított őrizetben ülhet.

Igaz, így volt a harmadrendű vádlott, a Quaestro második emberének esetében is, nála a papírok szerint is lejárt a 72 óra, a nyomozó bíró azonban megjegyezte, bár szabadon távozhat M. Zsolt, de sok értelme nem lenne, hiszen hamarosan újra őrizetbe vennék.

Tarsoly mindenesetre panaszt tett a büntetés-végrehajtási ügyésznél, aki megvizsgálta, majd továbbította a Központi Nyomozó Főügyészségre.