Polgármester leszbikus feleségét szerette el a bajnoknő

Bár A bajnok című színdarab készítői azt állítják, a művük fikció, a Parlamentben nagyon is tudják, kik a való életben a főszereplők.
Bár A bajnok című színdarab készítői azt állítják, a művük fikció, a Parlamentben nagyon is tudják, kik a való életben a főszereplők.

Az alkotók szerint minden fikció, de a politikusok között nyílt titok, hogy valós személyekről mintázták a Katona József Színházban nemrég bemutatott, A bajnok című színdarab főszereplőit.

Az előadás egy vidéki város, Verőcsény befolyásos vezetőjéről szól, akit sokadszorra választanak újra polgármesterré. Attila látszólag boldog házasságban él feleségével, Margittal, de valójában folyamatosan iszik, drogozik, és csalja a nejét. Margit pedig egy leszbikus kapcsolatba menekül egy ismert sportolónővel, a fiúsan kinéző és öltözködő, olimpiai kick-box bajnokkal, Julcsival. A viszonyt a polgármester kampányfőnöke próbálja eltitkolni, és végül meggyőzi Margitot: ne a szerelmet válassza, hanem a gyerekei érdekében maradjon együtt a politikussal.

A Pintér Béla által rendezett zenés darab Giacomo Puccini olasz zeneszerző műveinek felhasználásával készült.

A Bors kereste a rendezőt, hogy megtudjuk: részben tényleg egy befolyásos, közismert magyar politikusról mintázták-e a darab főszereplőjét, Attilát. Pintér azonban nem kívánt mondani többet annál, mint amit a színház műsorfüzetében korábban a darabról elmondott. Az interjúban pedig nincs semmilyen utalás a politikai vonatkozásra.

Megkérdeztük az Attilát játszó Nagy Ervin színészt is, aki annyit árult el: a darab teljes mértékben fikció, még utalások szintjén sem szól konkrét politikusról.

© Fotó: MTI

– Ha valaki valamit belelát a szerepbe, az az ő dolga – tette hozzá.

A Bors megkérdezett több parlamenti képviselőt is, akik egymástól függetlenül a családi történéseket említve állították, tudják, ki az illető. A darab történetében szintén főszerepet játszó, drogos szálról azonban azt állították, az valóban fikció lehet.