Pest megyei erdőben lőtte májon magát a finn vadász

Véletlen baleset okozta egy 23 éves finn nemzetiségű vadász halálát vasárnap az Acsa melletti erdőben. A férfi megbotlott, kiejtette a kezéből a fegyvert, ami elsült.
Véletlen baleset okozta egy 23 éves finn nemzetiségű vadász halálát vasárnap az Acsa melletti erdőben. A férfi megbotlott, kiejtette a kezéből a fegyvert, ami elsült.

A fiatal finn férfi egy kisebb társasággal érkezett Magyarországra hajtóvadászatra. A Bors úgy tudja, vasárnap nyulakat és fácánokat üldöztek a Pest megyei Acsát Galgagutával összekötő erdős területen.

© Fotó: Vaskó Tamás

A balesetet egy rossz mozdulat okozta. A 23 éves férfi állítólag megbotlott, fegyverét kiejtette a kezéből. Utána nyúlt és ekkor magától elsült. A golyó a fiatalember máját találta el először, és a hátán át távozott. Néhány perc alatt elvérzett, a mentők sem tudták megmenteni az életét.

Vadak és vádak

2015 december: Egy magyar és egy osztrák férfi vadászott Zalaistvándon. Egy lejtőn megcsúsztak, egyikük fegyvere elsült. A magyar vadászt érte halálos lövés.

2015 február: Célzás közben megbotlott és meglőtte élettársát Som külterületén egy vadász. A nőt súlyos sérülésekkel vitték a siófoki kórházba. Az 59 éves férfi ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

2015 január: Egy tapasztalt, 72 éves szlovákiai magyar vadász Ipolykiskesziben lába közé szorítva szállította két fegyverét, miközben vezetett, amikor elsült az egyik fegyver. A vadász súlyos fejsérülést szenvedett, és meghalt.

2014 augusztus: Bélmegyer külterületén egy román vadász kiszállt az autóból, majd egy őzre tüzelt, de a kocsi tetejét találta el. Az autóról leszakadó vasszilánkok súlyosan megsebezték az autó magyar sofőrjét, aki végül túlélte az esetet. A tüzelő vadász ellen vádat emeltek.

A Pest megyei településen lapunk próbált részleteket megtudni a tragédiáról abban a helyi presszóban, ahol a helyiek szerint sok vadász megfordul. A részletekről azonban nem kívántak a településen nyilatkozni. Még azt is letagadták, hogy vadászattal foglalkoznak, annak ellenére, hogy az öltözékük egyértelműen elárulta.

Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője a Borsnak megerősítette a tragikus baleset szerencsétlen körülményeit. Biztos, hogy a finn vadásszal a saját fegyvere végzett.

A TV2 úgy értesült: a férfi nem sokkal a tragédia előtt lőtte élete első vaddisznóját, és a héten ünnepelte volna 24. születésnapját. Azt, hogy hogyan történhetett meg a tragédia, a rendőrség vizsgálja közigazgatási eljárás keretében.

© Fotó: Shutterstock (illusztráció)