Pert nyert a molesztálás miatt kirúgott veszprém megyei tanár

A tanár úr azt írogatta diákjainak, hogy „nem látta ma az ikreket” és hogy „meg kell tanulni lenyelni”, most mégis ő kap kártérítést.
A tanár úr azt írogatta diákjainak, hogy „nem látta ma az ikreket” és hogy „meg kell tanulni lenyelni”, most mégis ő kap kártérítést.

Kártérítést fizethet a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) egy friss, ám nem jogerős ítélet alapján annak a testnevelő tanárnak, akinek tavaly novemberben láttak napvilágot diák­jaival folytatott kétértelmű levelezései, melyek állása elvesztéséhez vezettek.

A kiszivárgott közösségi oldalon folytatott levelezésekben olyanokat lehetett találni, mint az iskolából hiányzó egyik lánynak írt, mellére utaló „hát nem láttam ma az ikreket!”. Vagy egy másik, szintén szebbik nemhez tartozó, betegség miatt otthon maradónak gyógyulásként ajánlott tea, csipetnyi sóval javaslatra érkező pfujolásra adott, szexista felhangú „meg kell tanulni lenyelni” megerősítés, mellyel a BorsOnline is foglalkozott. Az akkor kirúgott, majd visszavett, végül a Veszprémi Szakképzési Centrum által menesztett tanár ügyében rendőrségi eljárás is indult.

© Fotó: Index

© Fotó: Index

A neve és arca közlésétől elzárkózó pedagógus, aki elismerte, az átlagnál sokkal jobb kapcsolatban állt az iskola diákjaival, a veol.hu-nak mesélt hónapokig tartó a kálváriájáról és annak kedvező fordulatairól.

– Sejtem, ki szivárogtatta ki a dokumentumokat, melyek alapján az a cikk született, ami a december 8-ai VSZC általi kirúgásomhoz, majd egy rendőrségi feljelentéshez is vezetett. El lehet képzelni, mit álltunk ki az alatt a két hónap alatt, amikor nemcsak a munkahelyem szűnt meg, hanem egy esetleges büntetőügy lehetősége is felmerült ellenem úgy, hogy eleinte fogalmam sem volt, mi lehet a vétkem – mondja a tanár, akivel szemben végül a rendőrségi eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették, az ellene tanúskodó pedig módosította a vallomását. Sőt a munkaügyi bíróság, nem jogerősen kártérítésre kötelezte a Veszprémi Szakképzési Centrumot, kimondva: jogellenesen szüntette meg a pedagógus munkaviszonyát.

A Bors szerette volna megtudni, hogy a történtek fényében visszavenné-e tanári csapatába az érintett testnevelőt a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola és Kollégium, ám hiába kerestük az intézmény igazgatóját, tegnap elérhetetlennek bizonyult.