Pénzt hagyott a kosz miatt a fűnyíró

Vannak még emberséges emberek! Egy dunaújvárosi férfi a lakása ablakából kinézve azt vette észre, hogy valaki egy fehér borítékot tett a lent parkoló autójának ablaktörlője alá.

– Lementem, hogy megnézzem, mi az. Elképzelésem sem volt arról, hogy mi lehet benne – idézte fel a Borsnak Henrik. Nos, a megfejtés: kétezer forint és egy kézzel írott levél: „Tisztelt Hölgyem/Uram! A parkrendezés közben a fűnyíróról véletlenül fűdara került a gépjárműre, amiért bocsánatát kérem. A gépjármű tisztítására itt hagyok Önnek kétezer forintot. Tisztelettel kérek őszinte bocsánatot.”

A levél, ami az ablaktörlő alatt lapult

Henrik autójának az egyik oldala valóban tiszta kosz volt, de a levelet olvasva nem igazán tudott haragudni a figyelmetlen fűnyíróra. Sőt, mi több: eltökélte, hogy mielőbb megkeresi az illetőt.

– Azonnal megírtam a történetet a Facebookon, hogy mielőbb megtaláljam a fűnyírást végző személyt. Szerettem volna ugyanis mihamarabb visszaadni neki a visszajárót, mivel a kocsi mosása csupán 400 forintba került. Nem sokkal később újra hallottam fentről a fűnyíró hangját, így rögvest lesiettem. Sikerült is találkoznom az ötven év körüli férfival, aki rendkívül korrekt volt. Már-már zavarba ejtő módon szabadkozott, ráadásul csak hosszas győzködés árán volt hajlandó elfogadni a pénzt. Öröm, hogy még vannak ilyen becsületes emberek a világon – sommázta Henrik.

Fűnyírás közben összefüvezte a kocsi oldalát (képünk illusztráció) © Thinkstock

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja.