Aktuális

Patikában vállal műszakot a ZTE exedzője

K. B.

Létrehozva: 2020.03.30.

A családi patikában segít be a vírushelyzet alatt az elmúlt években a ZTE focicsapatát irányító vezetőedző, dr. Dobos Barna. A padlótól a plafonig befóliáztatta a helyiséget.

Két műszakban dolgozik egy dunaújvárosi patikában a jelenleg még csapat nélküli, februárig a zalaegerszegieket irányító Dobos. A járványidőszak alatt a 49 éves szakember úgy érezte, kötelessége át­menetileg munkát vállalnia a családi vállalkozásban.

A koronavírus-járvány nagy terhet tesz sokakra – mondta a Borsnak a fociedző, aki a közgazdasági diplomája mellé az édesanyja példáját követve gyógyszerészdiplomát is szerzett évekkel ezelőtt. 

– Elkél a segítség, hiszen a járvány kirobbanásakor olyan nagy volt a roham nálunk is, mint az élelmiszerboltokban. Az emberek a liszthez hasonlóan az alapgyógyszerekből is beraktároztak, és a vitaminokat is vitték. A gumikesztyűre, maszkra és fertőtlenítőre pedig továbbra is nagy a kereslet.

Dobos hozzátette, feladatának érzi az alapvető magisztrális (orvosi előírásra vagy a Gyógyszerkönyv szerint saját kezdeményezésre előállított) gyógyszerkészítésen túl minél biztonságosabbá tenni a patikát a fertőzések elkerülése érdekében.

Ez most egy gyógyszertárban nem egyszerű. A fociedző első lépésként egy vastag nejlonnal borította be az egész eladó helyiséget a padlótól a plafonig, hogy ezzel is lehetőleg minél jobban elválassza a patikai dolgozókat a vásárlóktól. De előfordul, hogy a vevőket is ő szolgálja ki.

Természetesen maszk­­ban és gumikesztyűben dolgozunk. A vevők hozzáállása nagyon eltérő, van, aki nagyon tart a vírustól, más lazábban veszi, és rá kell szólni, hogy legyen kedves tartsa meg az optimális távolságot, és ne fogdosson össze mindent – mesél­te tapasztalatait Dobos. 

Bár a családi patikában – ami Duna­újváros legrégebbi gyógyszertára – munka bármikor akad számára, természetesen továbbra is a fociban képzeli el a jövőjét. 

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében