Aktuális

Pánikolnak a szülők: alig tudni valamit, kik a manchesteri terror áldozatai

Bors

Létrehozva: 2017.05.23.

A legutóbbi hírek szerint 22 halálos áldozata van a manchesteri terrortámadásnak, és legalább 59-en megsérültek. Az áldozatok kilétéről egyelőre nagyon keveset tudni, mindössze egy fiatal lányt mondanak, aki biztos az áldozatok között van.

Georgina Callander még csak 16 éves volt, Ariana Grande egyik legnagyobb rajongója, utolsó Twitter-bejegyzése is úgy szólt: „Annyira izgatott vagyok, hogy látlak téged holnap”.

Az Evening Standard a család egy ismerősére hivatkozva arról írt, hogy a lány édesanyja oldalán, a kórházban halt meg, Barátai a közösségi oldalakon búcsúznak tőle: „Nyugodj békében Gina. Olyan nagyon szerettelek. Annyira szerencsés vagyok, hogy megismerhettelek.”

(Frissítés 15:00) Azóta egy nyolcéves kislányt, Saffie Rose Roussost is az áldozatok köztött tartanak számot. Róla itt írtunk.

A többi áldozatról viszont egyelőre semmit sem tudni.

Brit lapok szerint rengeteg szülő és hozzátartozó a közösségi oldalak segítségével próbál meg tudni szeretettjeikről. Az eltűntek közül rengetegen kiskorúak, csak a manchesteri Holiday Inn szállodába 50 felügyelet nélkül maradt gyereket szállítottak át. Egy nő, Paula Robinson a Facebook-oldalán azt kérte, hogy azok, akik nem tudnak gyerekükről, írjanak rá, és megnézi, látta-e őket a szállodában.

Nem tudni van-e magyar érintett

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reggel az M1-nek úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudnak arról, hogy van-e magyar érintettje a terrortámadásnak. A magyar nagykövetségen várják azok hívását, akiknek rokona, ismerőse ott volt a koncerten, és most nem tudják vele felvenni a kapcsolatot.

Sok túlélő várakozik a Manchester City stadionjában is, hogy újra találkozzanak barátaikkal, családtagjaikkal. Olyanok is lehetnek, akik nagylelkű manchesteriek otthonában várakoznak, ugyanis a robbantás után rengetegen felajánlották, hogy szállást tudnak azoknak biztosítani, akik nem tudnak hova menni. Ehhez a #RoomForManchester hashtaget használták.

Az eltűntek megtalálásához a  #ManchesterMissing hashtaget kezdték el használni, már több ezer ilyen bejegyzést írtak a Facebookon, Twitteren, Instagramon.

A manchesteri rendőrség egy külön vonalat biztosít azoknak, akiknek egy szerettük a koncert óta nem került elő és nem tudnak vele kapcsolatot teremteni. A Facebook is aktiválta az utóbbi időkben már használt lehetőséget, hogy a közelben tartózkodók jelezhesség közösségi oldalukon, rendben vannak.

Charlotte Campbell 15 éves lányáról, Oliviáról a koncert előtt hallott utoljára.

A kétségbeesett anya a BBC Radio 4-nak úgy nyilatkozott: „Utoljára este fél kilenckor beszéltem vele. A koncerten volt, éppen az előzenekart nézte, nagyon jól érezte magát, és megköszönte nekem, hogy elengedtem”. Egy barátjával volt Olivia, Adamet azóta megtalálták egy kórházban, de a lányról továbbra sincs semmi információ.

Olivia édesanyja az egyikt tévétársaságnak is beszélt, a műsorvezető alig tudta visszatartani könnyeit:

Egy hatéves kislány is eltűnt, őt is elkezdték keresni, unokanővére azt írta: „a hatéves unokahúgom ott volt a Manchesterben a koncerten. Nem hallottunk felőle és a felügyelőjéről semmit, belebetegszünk az aggodalomba”. Később a poszt alatt írták, szerencsére biztonságban van a kislány.

A 41 éves Andrew Senior a Daily Mailnek nyilatkozva azt mondta, hogy két lánya és felesége együtt voltak a koncerten, elveszítették egymást, de szerencsére rendben vannak. „Nagyon aggódtam, azt kívántam, bárcsak velük lettem volna. Ezek olyan pillanatok, amikor igazánrájössz, milyen szerencés is vagy.

A 19 éves Liam Curry csak pillanatokkal a robbantás előtt küldött el egy szelfit édesanyjának, amelyen a 17 éves barátnőjéével láthatóak. Azóta a fiatalokról nem tud semmit a családjuk, egyből elindultak a 3 órára levő településről, ahol laknak, a a focicsapat stadionjánál vannak jellenleg, de még semmi hírt nam kaptak a gyerekekről.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156724_auto_resized.jpg
origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714134311
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164369_auto_resized.jpg
vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714134311
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159561_auto_resized.jpg
astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714134311
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714134311
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros