Aktuális

Óvatosan a bulikával! Fiatalokat is elkap a vírus

Bors

Létrehozva: 2020.03.31.

Forrás: Shutterstock

Sajnos még mindig akadnak olyanok, akik semmibe veszik a koronavírus-világjárvány veszélyeit. Van, aki fiatal kora miatt gondolja, hogy nem kaphatja el a fertőzést, valaki szerint pedig egy kis házibuli nem árthat meg, s olyan is akad, akiről az orvosa nem hitte el, hogy beteg – de mindannyian tévednek.

„Csak” bulizni akartak

A rendőrséget is megdöbbentette az a házibuli, amelyet a kijárási tilalom ellenére tartottak egy angliai városban szombat este. A Normantonban (Egyesült Királyság) rendezett karaokepartira huszonöt ember, köztük felnőttek és gyerekek voltak hivatalosak, akik fittyet hányva a brit kormányrendeletre, tömeges kikapcsolódásra vágytak. A házigazdák óriási hangszórókkal és svédasztallal várták vendégeiket. Még meg is lepődtek, amikor este tízkor a rendőrség kopogtatott az ajtón.

– Egyértelmű, hogy egyesek teljesen figyelmen kívül hagyják a kormány szabályait és tanácsait. Járőreink a címhez érkezve döbbenten tapasztalták, hogy huszonöt fiatal felnőtt, illetve gyerek hatalmas hangszórókkal és karaokéval házibulit tart. Mindenkit hazaküldtünk, a házigazdát pedig felelősségre vontuk – írta a Derbyshire megyei rendőrség a Facebook-oldalán. A bejegyzéshez képeket is csatoltak a buliról, ezeken jól látható a finomságokkal roskadozó asztal és a két, méretes hangszóró. Brit sajtóértesülések szerint a házigazdák csak szóbeli figyelmeztetést kaptak. Lapzártánkig nem tudni, kiderült-e valakiről a társaság tagjai közül, hogy vírushordozó.

Én úgysem kapom el!

A Tennessee állambeli Nashville-ben élő 21 éves nő, Ireland Tate korábban közösségi oldalán osztott meg egy vi­deót, amelyben kifejtette: ugyanúgy bulizni fog, mint eddig, mivel ő úgysem kaphatja el a vírust. Pár nappal később azonban a fertőzés tüneteit tapasztalta magán, és a koronavírustesztje pozitív eredményt mutatott – ezzel együtt pedig a véleménye is megváltozott.

– Olyan érzés, mintha valaki a mellkasomon ülne, alig kapok levegőt. Annyit köhögtem, hogy már a torkom is vérzik – mondta következő videójában Tate, aki valószínűleg barátaitól kapta el a koronavírust egy közös buli alkalmával. Remélhetőleg megússza tüdőkárosodás nélkül.

Erős és fiatal, ne aggódjon!

A harmadik eset sajnos halállal végződött. A Londonban dolgozó, 19 éves olasz séf, Luca Di Nicola tüdőgyulladásban vesztette életét. Vidám, afféle a társaság kedvence fiatalember volt, hogy valaha is baja eshet, azt senki sem hitte, legkevésbé ő maga. Aztán köhögött, belázasodott: családja szerint minden jel arra mutat, hogy koronavírus-fertőzésben szenvedett, de az orvosok, tragikus módon, egy ilyen vidám, erős fiatalemberről fel sem tételezték, hogy súlyos beteg.
– Lucának egy héttel a halála előtt erős láza volt, köhögött, akárcsak az édesanyja és az élettársa. A londoni háziorvos paracetamolt írt fel, de csak rosszabbul lett. A doktor azt mondta neki, erős és fiatal, úgyhogy nem kell aggódnia egy kis influenza miatt – idézte fel a történteket a férfi nagynénje. Luca állapota másnapra azonban rosszabbra fordult: mellkasi fájdalmai voltak, ajkai belilultak, majd összeesett. A helyszínre száguldó mentők megállapították, hogy szinte szó szerint összeesett a tüdeje – hiába próbálták megmenteni az életét, fél órával a kórházba érkezése után elhunyt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168924_auto_resized.jpg
origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165676_auto_resized.jpg
life.hu

Kitálalt a királyi család egykori sajtósa: „Harry teljesen más ember lett, mióta megházasosott"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165936_auto_resized.jpg
vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169256_auto_resized.jpg
ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166171_auto_resized.jpg
vg.hu

Itt vannak az otthonfelújítási program részletei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714390811
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/OrN_qLxI3C2TS3vHsghs7IS8hRGiPBx-eRMFJbh6MlI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyNDdlNDgwZmI4ZjQwMjViNzI3MWZiOTViMzYxMzIy.webp
Gaztenger

Szentkirályi Alexandra akcióba lépett Kőbányán – Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/r3NXLRrpfh66m0JEBBPhHUDa8abtwec-BijRnEAsZNU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RkNzNmMWVlZTg4YjQxNzFhNzVlNjI5ZjI1ZDZjZjYz.webp
Tragédia

Megszúrta tanulótársát egy lány a Szent István Király Általános Iskolában - Videó