Öt ujját varrták vissza a magyar munkásnak Ausztriában

Orvosi bravúr: nyolcórás műtéttel varrták vissza egy magyar férfi levágott ujjait Bécsben. 
Orvosi bravúr: nyolcórás műtéttel varrták vissza egy magyar férfi levágott ujjait Bécsben. 

Jobb kezének mind az öt ujját levágta egy magyar munkásnak egy gép Ausztriában – a férfit Bécsben sikeresen megműtötték, azóta már újra tudja mozgatni az ujjait - írja az ausztriaimunkak.hu.

A baleset a Mattersburg melletti Rohrbachban (Burgenland) történt. A magyar dolgozó lekapcsolta a lemezmegmunkáló/formázó gépet, hogy állítson rajta, azonban az mégis beindult - egyelőre nem tudni, miért - és levágta mind az öt ujjat a munkás jobb kezéről.

© ausztriaimunkak.hu

A sérültet Bécsbe, a meidlingi kórházba szállították, ott Alexander Meznik kézsebész főorvos és csapata sikeresen visszavarrta az ujjakat. A nyolcórás műtét során először a csontokat, aztán az inakat, az idegpályákat végül pedig az ereket kötötték össze. A Wien heute műsornak nyilatkozó dr. Meznik azt mondta, a beavatkozás még az ő sebészi gyakorlatában is különlegesnek számít. Az operáción előbb kettő, majd a sikeres visszaültetés után egy orvosi csapat dolgozott.

A 43 éves férfi sikeresen átvészelte a kritikusnak számító első napokat és jobban van. A beszámoló szerint a férfi már tudja mozgatni a visszavarrt ujjait, a teljes gyógyulása és rehabilitációja azonban legalább 10 hónapig tart.