Orvos szakértők vitáznak a halálos orális szexen

Nincs ítélet az emberöléssel vádolt J. János ügyében, újabb orvos szakértőt hallgat meg a bíróság, hogy kiderüljön: pontosan hogyan halt meg az orális aktus közben a férfi élettársa.
Nincs ítélet az emberöléssel vádolt J. János ügyében, újabb orvos szakértőt hallgat meg a bíróság, hogy kiderüljön: pontosan hogyan halt meg az orális aktus közben a férfi élettársa.

Eredetileg az ítélet kihirdetését tervezte a Győri Járásbíróság, ám végül dr. Né­meth Miklós bíró egy újabb szakértő meghallgatását rendelte el szerdán J. János ügyében. A 60 éves férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják: J. János 49 éves élettársa tavaly januárban megfulladt orális szex közben.

Mivel a bíró zárt tárgyalást rendelt el, ezért az sem nyilvános adat, hogy milyen szakértő meghallgatását rendelték el és miért. A Bors információi szerint orvos szakértőről van szó, nincs teljes egyetértés a sértett halálának pontos körülményei körül.

A bíróságon – akárcsak a tavaly novemberi első tárgyalási napon – ezúttal is furcsa közjáték történt. Az első tárgyalási napon dr. Németh Miklós bíró a kapuig kísérte a sajtó munkatársait, megtiltotta, hogy az újságírók az épületben tartózkodjanak. Szerdán a teremőrség állta munkatársaink útját és közölték: a bí­ró úr letelefonált, nem engedélyezi, hogy újságírók az épületben tartózkodjanak.

Ilyen in­tézkedésre nincs törvényi lehetőség, ezért megkeres­tük a bíróság szóvivőjét. Dr. Má­té Kinga közölte: természetesen a bíróság nem akar senkit kitiltani az épületből, feltehetően a teremőrök értették félre a bíró szavait.

Sokkoló haláleset

A Bors tavaly januárban számolt be a példátlan esetről. Egy kétségbeesett férfi hívta a mentőket a győri Ifjúság körút egyik panelházába.

A férfi elmondta, hogy élettársa nem mozdul, a pulzusát is próbálta ellenőrizni, de a nő szíve ekkor már nem dobogott. A kiérkező mentők próbálták újraéleszteni a 49 éves asszonyt, de már nem tudtak segíteni rajta.

Később a boncolás megerősítette, hogy a halálát az orális szex közben bekövetkezett lassú fulladás okozta. Az élettárs elmondása szerint a tragikus reggelen az asszony kezdeményezte az aktust.

A furcsa haláleset híre hamar elterjedt Győrött, a lakótelepen élők szerint a pár nem vetette meg az alkoholt, több környékbeli úgy vélekedett, hogy a tragédia is ittas állapotban következhetett be, a férfi talán ezért nem vette észre, hogy asszonya fuldoklik.

A magyar kriminalisztika történetében egyedülálló váddal illeték J. J.-t.

Mint korábban írtuk: az ügytől független jogász szerint elsősorban az orvosszakértői vélemények lehettek döntő hatással az ítéletre. A szexuális aktusnak nyilvánvalóan nem volt tanúja, így csak a vádlott elmondására lehetett hagyatkozni. Így azt is egyedül ő hangoztathatta, hogy élettársa semmilyen jelzést nem adott fuldoklás közben. Erről korábban a férfi ügyvédje, dr. Szigethy György is beszélt a Borsnak: szerinte nem történt bűncselekmény.

– A sértett semmilyen szóbeli vagy fizikai jelzést nem adott, így a veszélyt védencem nem is­merhette fel – mondta az ügy­véd.