Öregeket fosztott ki, hat évet kapott

Az MTI beszámolója szerint hat év fegyházban letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy nőt, aki társaival több idős nőt is kirabolt. A VI. és a XV. kerületi ügyészség tavalyi vádemelése értelmében a nők 2015 szeptembere és novembere között rendszeresen, szervezetten, a feladatokat egymás között megosztva fosztották ki az időseket.

A vádlottak hétköznapi helyzetekben szólították meg az idősebb nőket, akiknek a bizalmába férkőztek, majd autóval haza is szállították. Ezek után felajánlották, hogy hazaviszik a kiszemelteket, és felkéredzkedtek a lakásba is. Ott egyikük elterelte az idős áldozat figyelmét, a másik pedig értéktárgyakat, aranyékszert és készpénzt tulajdonított el.

A bűncselekmény-sorozatnak nyolc sértettje van, akik jellemzően 80 év felettiek - a legidősebb 92 éves - voltak az elkövetés idején, tőlük a vádlottak összesen több mint 6 millió forint értékben tulajdonítottak el különböző értéktárgyakat és készpénzt. Az ügyben elsőfokú ítélet született; a kerületi ügyészség vádirata alapján a budapesti IV. és XV. kerületi bíróság az ügy elsőrendű vádlottját 6 év letöltendő fegyházbüntetésre, társát pedig 4 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet egyik vádlott vonatkozásában sem emelkedett jogerőre - közölte Üveges Andrea fővárosi főügyészhelyettes.