Orbánt meghívták a foci-vb-re

Ismét ott lehet a legrangosabb futballeseményen Orbán Viktor. A Bors információi szerint ugyanis a FIFA meghívta a magyar miniszterelnököt a világbajnokság döntőjére, amelyre fia, Gáspár is elkísérheti.
Ismét ott lehet a legrangosabb futballeseményen Orbán Viktor. A Bors információi szerint ugyanis a FIFA meghívta a magyar miniszterelnököt a világbajnokság döntőjére, amelyre fia, Gáspár is elkísérheti.

Akár a világhírű Copacabana strandon is barnulhat majd júliusban Orbán Viktor, a Bors információi szerint ugyanis a magyar miniszterelnököt is meghívták a Rio de Janeiróban rendezendő világbajnoki döntőre.

Orbán fociimádata közismert, így nem volt meglepő, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) meghívót küldött a kormányfőnek az elődöntőkre és a döntőre. Orbán 2010-ben Dél-Afrikáig utazott a finálé kedvéért, de az előző tornákon is rendre részt vett a döntőkön.

Hogy most az elődöntőkre is kilátogat-e, azaz hosszabb időt tölt-e Brazí­liában, azt nem tudni. Lapunk megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetőjét, aki kérdéseinkre csupán annyit válaszolt: minden a nyári politikai menetrendtől függ. A meghívó egyébként két főre szól. Úgy tudjuk, Orbán most Gáspár fiát viszi magával. Hiá­ba azonban a VIP-meghívó, a kiruccanás így sem lesz olcsó mulatság az Orbán családnak.

Információink szerint ugyanis a FIFA – hasonlóan a dél-afrikai döntőhöz – csak az egyéb költségeket állja, tehát például a szállást, a belépőket és a helyszíni közlekedést. Az odautazást már a meghívottaknak kell megoldaniuk. Két fő részére – július közepére – Rio de Janeiróba és vissza a legolcsóbb repülőjegy
1 millió 20 ezer forintba kerül.

Kérdés, hogy a miniszterelnök személyi biztonságáért felelős Terrorelhárítási Központ küld-e ki embert Orbánnal, amennyiben utazik.

Mint ismert: Orbán 1998 óta egyetlen világbajnoki döntőről sem hiányzott, Franciaországba, Japánba és Németországba is elutazott a már említett dél-afrikai túra előtt. Újraválasztása, 2010 óta pedig egyetlen jelentősebb mérkőzést hagyott csak ki: a 2012-es Bajnokok Ligája-döntő idején éppen Chicagóba repült egy fontos csúcstalálkozóra.

Az elmúlt négy év nagy meccsei, amiket a kormányfő a helyszínen nézett meg

2010., Hamburg – EL-döntő
(Atlético Madrid–Fulham)
2010., Madrid – BL-döntő
(Internazionale–Bayern München)
2010., Johannesburg – vb-döntő
(Spanyolország–Hollandia)
2011., London – BL-döntő
(Barcelona–Manchester United)
2012., Kijev – Eb-döntő
(Spanyolország–Olaszország)
2013., London – BL-döntő
(Bayern München–Dortmund)

2010., Hamburg – EL-döntő
(Atlético Madrid–Fulham)