Aktuális

Orbán Viktor: Két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás

Bors

Létrehozva: 2020.01.17.

Két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Az interjúban a kormányfő szólt a tegnapi V4-Ausztria csúcstalálkozó eredményeiről, az Európai Parlament tegnap zajlott Magyarországról szóló vitájáról, a Fidesz és a Néppárt kapcsolatának várható alakulásáról is – írja a <a href="https://ripost.hu/politik/orban-viktor-ket-nagy-kihivas-van-a-vilag-elott-a-migracio-es-a-klimavaltozas-2247085/" target="_blank">Ripost</a>.

Bevándorlásban nem lesz semmilyen változás Ausztriában – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában. A kormányfő szólt arról is, hogy kellemetlen, hogy az Európai Néppártban óriási vitát kellett folytatni a csütörtöki szavazás kapcsán, egy centire voltunk a kilépéstől. Azért nem tettük, mert a franciák, a spanyolok és olaszok velünk voltak – tette hozzá.

Az utóbbi fejlemény még ad reményt, hogy lehet változást elérni.

Soros a világ első számú oligarchája

Orbán Viktor szerint a Soros-hálózat továbbra is nagyon aktíva az európai politikában. A világ első számú oligarchája Soros, és maffiaszerűen gyakorol befolyást az európai politikára – tette hozzá. Szólt arról is, hogy Soros-hálózata is kevert népességet akar. Mindezekről a kérdésekről nem lehet nyíltan beszélni Brüsszelben – mondta Orbán Viktor. Mindennek oka, hogy a szembenálló felet erősnek látják és félnek tőle. Az utóbbi dologtól sok nyugati politikus fél, én egyébként már nem félek ettől a dologtól, mert már többször átéltem – mondta a kormányfő.

Még egy kísérletet teszünk az EPP ügyében – mondta Orbán Viktor. Ha nem áll ki az EPP Magyarország mellett, akkor egy új kereszténydemokrata mozgalmat kell indítani – tette hozzá. Nem fognak a magyar érdekek sérülni, ha esetleg elhagyjuk az EPP-t – ismertette a kormányfő.

Börtönbiznisz: a kifizetéseket felfüggesztjük

Orbán Viktor a börtönbizniszről azt mondta, hogy csúcstartó egy olyan 33 éves férfi, aki 8,5 fél év börtön után kapott több mint 8 millió forintot. A börtön nem egy romantikus hely, és ott történhet olyan, ami súlyosan érint egy-egy személyt – tette hozzá. Eszes, jól ismert ügyvédcsoportok rájöttek, hogy az európai szabályok a kínzás tekintetében olyan enyhék, hogy erre üzletet lehet építeni – emlékeztetett a kormányfő.

Olyan ítéletek is születtek, hogy azét kapott valaki kártérítést, mert nem süt be a cellába eléggé a nap. Nálunk az elítéltek többsége dolgozik, nem kínozva van. Mivel már több mint 10 milliárd fölé ment a kifizetett összeg, ezért mivel joggal való visszaélésnek minősül az egész, ezért a magyar parlamentnek változtatnia kell Minden kifizetést felfüggesztünk – mondta Orbán Viktor. Minden bizonnyal az egész magyar változtatásba újabb uniós jogvita lesz – tette hozzá.

Gyöngyöspata: segély helyett munkát adjunk

Orbán Viktor a gyöngyöspatai ügyről azt mondta, a kiindulópont a magyarok igazságérzete. A magyar emberek támogatják, hogy segély helyett, munkát adjunk – tette hozzá. A felzárkóztatást is mindenki támogatja, és az ingyen étkezést is. A magyarok nem rasszisták – tette hozzá. Keresik a magyarok az együttműködés minden útját, de azt senki nem fogadja el, hogy pénzt adunk a semmiért – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy az utóbbi évek felzárkózási programja sikeres volt, és a mostani ítélet ezt veri szét. Úgy nem lehet orvosolni a bajt, hogy pénzt adunk a semmiért – tette hozzá. Ha szolgáltatást adunk nekik, az egy járható út. Szerencsétlen bírói ítélet született, ráadásul a Soros-szervezetek provokációja eredményeként indult el az eljárás – vélekedett a kormányfő.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163510_auto_resized.jpg
origo.hu

Mutatjuk a 60 éves argentin szépségkirálynőt, aki a most felfedi a titkait - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714100110
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157932_auto_resized.png
metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162480_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rossi remek állásajánlatott kapott – ezért mondott nemet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714100110
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163736_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem áll nekem túl jól a full HD” – Így Látta magát a Házasság első látásra sztárja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros