Aktuális

Orbán Viktor: a Pesti srácok mindent odaadtak a hazájukért

Bors

Létrehozva: 2018.10.23.

A magyar nem szerencsejátékos fajta, nem hazardírozik a hazájával, nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba, ha kell, remény nélkül is tud harcolni, de jobban szereti, ha a hősiesség és a józan ész is az ő oldalán áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt.

A kormányfő szerint az 1956-os szabadságharcosok észszerű döntést hoztak: a szovjetek kivonultak Ausztriából, a magyar kommunisták egymást „bicskázták”, a szabad nyugati világ pedig buzdította a magyarokat, és segítséget ígért.

„Egyik oldalon a biztos enyészet reménytelensége, a másik oldalon a többé vissza nem térő, utolsó lehetőség. Meg kellett próbálni, és meg is próbálták. Úgy, ahogy azt csak mi, magyarok tudjuk. Halált megvető bátorsággal, rossz vitáinkat magunk mögé hajítva, teljes egységben és tiszta szívvel” – mondta.

„A magyarok megmaradásának okai között ott kell lennie valahol az örök magyar hősiességnek” – mondta a minisz­terelnök.

„A pesti srácok semmit sem kaptak hazájuktól, de mindent odaadtak érte, ezért ott a helyük a magyar hősiesség pantheonjában” – jelentette ki a kormányfő, aki hozzátette: a magyar megmaradás misztériuma megfejt­hetetlen.

„Mi, magyarok európaiak maradtunk akkor is, amikor Jaltában eladtak és 56-ban cserben hagytak minket” – mondta beszédében Orbán Viktor, aki arról is beszélt: a magyarok mindig ellenálltak akkor, ha birodalmi törekvésekkel álltak szemben.
Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.

A kormányfő kiemelte: a nemzetek tisztelték egymás jogait, védték polgáraik érdekeit, jól tudtak együttműködni, és közösen részesültek a béke, a gyarapodás és a biztonság áldásaiban. Európa más, mint a többi kontinens, Európa a nemzetek hazája, és nem olvasztótégely – fogalmazott.

Európa a nemzetek hazája // Europe is the home of nations

Akik az Európai Uniót birodalommá akarják formálni, mind bevándorláspártiak // Those who want to transform the European Union into an empire are all pro-immigration

Közzétette: Orbán Viktor – 2018. október 23., kedd

Orbán Viktor hangsúlyozta: Európát nem az öntudatos nemzetek, hanem a birodalomépítési kísérletek vitték tévutakra. A birodalomépítési kísérletek és kísérletezők felelősek a huszadik századi szörnyű háborúkért, a tengernyi szenvedésért és a virágzó Európa többszöri feldúlásáért is – emlékeztetett.
A kormányfő figyelmeztetett: újra birodalmi törekvéseket lehet érzékelni, ezúttal Brüsszelből, ahonnan nem fegyverrel hódítanának, hanem gyarmatosítani szeretnék a nemzetállamokat.

„Ki gondolta volna, hogy koholmányok alapján megtámadják Magyarországot, Lengyelországot, megfenyegetik Romániát, Szlovákiát és Olaszországot is?” – sorolt példákat a kormányfő.

„Nemzetek feletti ideák, olvasztótégelyben előállított új típusú emberfajták, ez volt, és ez maradt a kísértés, mely beveszi magát a brüsszeli vezetők lelkébe”, akiknek elképzelt Európájában nem a népek választott vezetői, hanem a brüsszeli bürokraták irányítanak, s ahol „a terror a nagyvárosi élet mindennapjaivá válik” – mondta Orbán Viktor.

„Akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, kivétel nélkül mind bevándorláspártiak” – jelentette ki Orbán Viktor, s emlékeztetett: „szándékosan nem éltek hatalmas katonai és rendőri erejükkel, szándékosan nem védték meg Európát”, amikor katonakorú férfiak indultak meg Európa felé, a migrációs hullám idején.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy hisznek az erős családokban, ünneplik a hőseiket, és szeretik a hazájukat, és erről nem fogunk lemondani semmilyen globális kormányzás kedvéért. A nemzeti érzéseinket nem eltörölni, hanem bátorítani akarjuk – tette hozzá.

A májusi európai parlamenti választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere, és az európai népeknek jövőt kell választaniuk. „Válasszuk a függetlenséget és a nemzetek együttműködését a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben. Utasítsuk el a globalizmus ideológiáját, és támogassuk helyette a hazafiság kultúráját!”
„Válasszuk a nemzeti büszkeség jövőjét!”– zárta beszédét Orbán.

Európa a nemzetek hazája // Europe is the home of nations

Közzétette: Orbán Viktor – 2018. október 23., kedd

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142202_auto_resized.jpg
origo.hu

Tordy Géza búcsúztatása a Farkasréti temetőben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27193_resized.jpg?avcount=1713468311
origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141581_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141360_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109182_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Elhunyt a magyar gasztronómia meghatározó alakja: százak tanulták nála a szakmát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142089_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27194_resized.jpg?avcount=1713468311
origo.hu

Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet BudapestenBrutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135005_auto_resized.jpg
travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713468311
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713468311
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139002_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze