Aktuális

Orbán Viktor a Jobbiknak: Megértem, hogy csalódottak és idegesek

Bors

Létrehozva: 2019.06.17.

<p>Több képviselői kérdésre is válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában. </p>

Forrás: MTI

Orbán Viktort elsőként Jakab Péter, a Jobbik leendő frakcióvezetője kérdezte az azonnali kérdések órájában. Az antiszemita politikus azt kérdezte a kormányfőtől, hol rontotta el? Jakabot Latorcai János alelnök figyelmeztette penetráns magatartása miatt.

Orbán Viktor válaszában közölte, Jakab Péter lett a Jobbik harmadik frakcióvezetője az elmúlt kilenc évben.Ha jól értem, amit mondott, akkor önök harcolni akarnak ellenünk. Önök nem velünk harcolnak, hanem a saját választóikkal.Ma a Jobbik a leggyengébb ellenzéki párt, még az MSZP is jobban szerepelt – mondta a kormányfő.

Megértem, hogy csalódottak és idegesek, és ezért engem hibáztatnak. Nem lehet, hogy az önök készülékében van a hiba?– tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Jakab válaszában közölte, hogy másfél millióan akarják elhagyni az országot, így nincs kire építeni az országot. A politikus szerint egy szatyor tésztát ér az ország, majd felmutatott egy zacskó tésztát. Latorcai ismét figyelmeztette Jakabot.

Ön egy olyan párt nevében szólal fel, amely törpepárttá vált, és összeállt korábbi fő ellenfelével, az MSZP-vel és a DK-val. A Fidesz 53 százalékot kapott. Ön engem arra a lovagra emlékeztetett, aki úgy folytatja a harcot, hogy kezét-lábát vesztette. Nem kellene inkább pihenniük? – tette fel a kérdést Orbán Viktor.

Orbán Viktor: Nem áll módomban elfogadni bármilyen kioktatást

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője a rokkantnyugdíjasok helyzetéről kérdezte a kormányfőt. Szerinte a parlament törvényt sért azzal kapcsolatban, hogy nem lép ezen a területen semmit.

Orbán Viktor válaszában kijelentette, amikoraz MSZP kormányon volt, akkor segélyt, és nem munkát adtak a megváltozott munkaképességű embereknek.

Ma aggódnak értük, pedig korábban egyhavi ellátást vettek el tőlük – tette hozzá. A kormányfő közölte,hogy a nemzeti kormány sokat tett azért, hogy munkát kapjanak a megváltozott munkaképességűek.

Orbán Viktor arról is beszélt, egyhavi bért vett el az MSZP korábban szinte minden rétegtől, majd a devizahitelezés révén nyomorba taszították az embereket. Nem áll módomban elfogadni a szocialistáktól bármilyen szociális kioktatást.

A kommunizmus elleni küzdelem erkölcsi kötelesség

Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miért árulta el 1989 örökségét.

Orbán Viktor válaszában közölte, a kommunizmus elleni küzdelem erkölcsi kötelesség. Az 1956-os Intézet a Veritásnál jó helyen lesz, emiatt ne aggódjon – tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem esik jól neki, hogy aktuálpolitikai vita zajlik Nagy Imre körül, de Gréczy egy olyan pártban ül, amelynek az elnöke lovasrohamot vezényelt a magyar állampolgárok ellen, és bevallotta, hogy hazudik éjjel és nappal. Egy olyan pártban ül, amelynek elnöke tönkretette az országot, és magyart magyar ellen uszított – mondta a kormányfő.

Orbán: Paks nélkül nincsenek klímacélok

Schmuck Erzsébet és Ungár Péter, az LMP képviselői a klímaváltozás ügyében kérdezték a miniszterelnököt. Orbán Viktor közölte, hogy a V4-ekkel közös álláspontot képvisel majd.A kormány alkotmányos kötelessége a környezet védelme, a kabinet számára fontos a klímaváltozás elleni küzdelem.Orbán Viktor szólt arról is, hogy a kabinet arra építi az ország energiatermelését, hogy a jövőben szén-dioxid-mentes legyen, és ezért épít atomenergiára és napenergiára. Az LMP képviselői szerint minél előbb lépéseket kell tenni az uniós környezetvédelmi irányelvekhez való csatlakozáshoz. Orbán Viktor viszonválaszában közölte, hogyaz atomenergiáról vitázni kell. Vagy klímacélok és Paks, de ha nincsen Paks, akkor nincsenek klímacélok.

Szilágyi György, a Jobbik képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miből finanszírozta a külföldi útjait. Orbán Viktor válaszában közölte, minden törvényt betart, amikor pedig kétséges merültek fel, akkor a mentelmi bizottság döntött. Úgy emlékszem, hogy Rióban találkoztunk – tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a köztársasági elnök és a miniszterelnök egy időben nem tartózkodhat külföldön ugyanazon a helyen. Majd felidézte, hogy Szilágyi akkor is harcolt a kormány ellen, amikor a szerencsejáték-törvény módosítása volt napirenden, de akkor kiderült, hogy Szilágyi családjának különféle érdekeltségei voltak a szektorban.

(via Origo)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143561_auto_resized.jpg
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713542711
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143473_auto_resized.jpg
life.hu

Most lehet félnivalója Tom Cruise-nak: lánya, a 18 éves Suri boríthatja a bilit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141917_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144003_auto_resized.jpg
life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135527_auto_resized.jpg
vg.hu

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27218_resized.jpg?avcount=1713542711
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132642_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó, használt műszaki cikket keresel? A Media Markt polcain is találsz majd ilyet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713542711
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713542711
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/eHoVeyx6gIlDwR7p63pRcTgYlu0g8sySEhGhq5IsMus/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMjlkZWY5NTczZTQ5OGJiNjcyMzU4Mjc0Y2U2MmFk.jpg
Márka

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot