Aktuális

Orbán Viktor: 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap minden egészségügyi dolgozó

Bors

Létrehozva: 2020.04.03.

Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában a koronavírus elleni védekezés további lépéseiről adott tájékoztatást. Közölte, szerdán várható döntés a kijárási korlátozás jövőjéről is. A miniszterelnök arról is szólt, hogy járványügyi alapot állít fel a kormány, és minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap.

Az Operatív Törzs ülésén először mindig az aktuális jelentéseket hallgatják meg. Így szóba kerülnek az egészségügyi és határkérdések, valamint a felkészülés arra a helyzetre, amikor sokan betegednek meg – fogalmazott a Kossuth Rádió reggeli műsorában a miniszterelnök. Az ember fel akarja számolni a vírust, de mivel nincs vakcina, ez még nem lehetséges, ebben a helyzetben pedig a vírus terjedését kell lassítani, a találkozások számának a minimálisra csökkentésével – mondta Orbán Viktor. Mindezeken felül minden egyes emberéletét harcolnunk kell – tette hozzá. A miniszterelnök mindenkinek köszönetet mondott, akik harcolnak a kialakult helyzettel. „Mindenki tisztességesen teszi a dolgát az egészségügyi dolgozóktól a fuvarozókig” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor arról is szólt, hogy szerdán dönthet a kormány a kijárási korlátozás jövőjéről.

„Húsvétkor elmélyültebb gondolkozásra lesz lehetőség, és lesz gondolkodni valónk a jövőnkről. A legfontosabb, hogy meddig kell vállalni ezeket a korlátokat” – tette fel a kérdést a kormányfő.

Orbán Viktor nem csinálna ideológiai kérdést abból, hogy honnan jön a segítség. „Egy légihidat kellett építeni Kína felé, érkezett egy maszkkészítő gyártósor is” – közölte. A kormányfő szólt arról is, hogy egy megfelelő vezénylési terv mellett létezik az egészségügy is, és egy komoly terv van arról, hogyan kell átcsoportosítani az erőket, ha tömegessé válik a fertőzés.

Brüsszel velünk foglalkozik és nem a vírussal – mondta Orbán Viktor. „Nekünk minden magyar élet elvesztése fáj, és nem lehet senkinek fontosabb dolga, hogyan lehet több életet megmenteni. Brüsszelben buborékban élnek és osztják az észt, nem azzal foglalkoznak, hogyan lehet több életet megmenteni” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor közölte, járványügyi alapot állít fel a kormány, és minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar parlament gőzerővel dolgozik. Tényszerűen hamisak azok az állítások, amikkel az ellenségeink dolgoznak – tette hozzá. „Akkora jogköröm van most, mint amennyi a francia elnöknek békeidőben.”

A kormányfő megismételte, hogy egy Soros György vezette hálózat áll a mostani támadások mögött.

A mostani gazdasági válsággal kapcsolatban azt mondta, hogy nem meghátrálni és védekezni akarnak, hanem támadni. „Nem akarjuk feladni a céljainkat” – mondta Orbán Viktor. „Most megváltoztak a körülmények, de a korábban kitűzött célokat nem szabad feladni. Nem szabad visszakanyarodni a segélyalapú gazdasághoz” – közölte a kormányfő.

Kedden mutatjuk be a legnagyobb gazdaságélénkítési tervet, aminek az elő két fejezete a munkahelyek megőrzéséről és új munkahelyek teremtéséról szólt. Ha nem sikerül ezeket megvalósítani, akkor a végén az IMF és a Soros-féle spekulánsok állnak – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatosan bevonnak intellektuális energiákat a különféle szereplőktől. Alakul a program, hetek óta folyik ennek a programnak az előkészítése, nagyon jól haladunk vele, hétfő délután megleszünk vele, és kedden bejelentjük – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor bízik benne, hogy az ellenzék is belátja, hogy most nem a politikai viták ideje van. Annyi munkahelyet kell teremteni, hogy az elpusztultak helyett legyen. A kormányfő szólt arról is, hogy hitel nélkül nem lehet ingyenpénzhez jutni, és ez egy nagyon fontos szempont a mostani tervezések során.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156865_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714093812
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163733_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Vitézy: Karácsony most mutatta meg, miért kell őt leváltani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714093812
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163476_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros