Orbán párttársai előtt sem beszél az unokájáról

Igyekszik titokban tartani a születendő unokájával kapcsolatos információkat Orbán Viktor. Még legszűkebb köre sem sokat tud róla.
Igyekszik titokban tartani a születendő unokájával kapcsolatos információkat Orbán Viktor. Még legszűkebb köre sem sokat tud róla.

Hivatalosan nem került szóba Orbán Viktor születendő unokája a múlt heti lillafüredi kormánypárti frakcióülésen – névvel, arccal csupán ennyit mondtak nekünk a fideszes képviselők, amikor hétfőn a Parlament folyosóján érdeklődtünk tőlük az ügyben.

A többség örült a hírnek, volt, aki gratulált is, de túlzottan nagy feneket nem kerítettek a dolognak.

– Nem kaptunk róla körlevelet, a frakciótagok is a sajtóból értesültek a gólyahírről. Nem is nagyon tu­dunk többet annál, mint amiket a lapokban olvastunk – jegyzi meg egyikük.

– Az unoka mindig nagy öröm – mondta egy másik, aki szintén nem akart a főnök magánügyei­ben vájkálni. A fentiek után értelemszerűen az sem tudják a párttársak, hogy fiú vagy lány lesz Orbán Ráhel gyermeke. Úgy tudjuk, a leendő nagypapa sem foglalkozik ezzel egyelőre: a lényeg, hogy egészséges legyen a pici – mondogatja, ha mégis szóba ke­rül. Egyébként legutóbbi gyermekük, a 12 éves Flóra születésekor sem akarták előre tudni.

A miniszterelnök hétfőn évadnyitót tartott az Országgyűlésben, egyúttal először beszélt nyilvánosan azóta, hogy a múlt héten kiderült: nagypapa lesz.

– Nagymértékben sikerült lejjebb szorítani az államadósságot. Ez azért is fontos, mert ez a teher gyermekeink, unokáink vállát nyomja majd – szólt ki a sorok közt a leendő nagyapa.

Ismert: Orbán legidősebb lá­nya az ötödik hónapban jár, a pici a nyár elején érkezhet.