Orbán kutyája Mészáros Lőrinc birtokán él

Eddig csak egy közös fotó bizonyította, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek van egy Nárcisz nevű, félszemű kuvasza, de a 444.hu rábukkant az állatra.
Eddig csak egy közös fotó bizonyította, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek van egy Nárcisz nevű, félszemű kuvasza, de a 444.hu rábukkant az állatra.

Csakhogy nem a kormányfő felcsúti házában, hanem onnan nem messze, egy hatvanpusztai birtokon. Ez azért érdekes, mert Orbán korábban azt állította: Nárcisz hat éve a család kutyája, és 2010 nyarán vakult meg fél szemére. A miniszterelnök szerint akkor ismeretlenek betörtek felcsúti házuk udvarára, ahol összeverték az ebet. Csakhogy a Borsnak a rendőrség azt állította: senki nem tett feljelentést 2010-ben a betörés, illetve az állat bántalmazása miatt. Az tovább fokozta a rejtélyt, hogy 2013-ban Orbán szintén a Borsnak azt mondta, hogy nincs is kutyája.

Bár fotó továbbra sem készült a kuvaszról, az újságírók meglátogatták azt a 13 hektáros, öt kastélyszerű épülettel is rendelkező, egykori Habsburg-uradalmat, amely pár kilométerre van Felcsúttól. A majorság portása csak kaputelefonon beszélt velük és közölte: a kutya jól van és egészséges, de többet csak akkor mondhat róla, ha az Elnök úr – aki alatt Orbán Viktort értette – engedélyezi.

Az is kiderült, hogy a birtokot Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bérli Orbán Viktor édesapjának cégétől. Aki pedig nem más, mint a miniszterelnök gyerekkori barátja, aki a 2010-es kormányváltás óta eltelt hat évben gázszerelő vállalkozóból milliárdos földbirtokossá és építőipari vállalkozóvá vált.