Orbán influenzásan keveset dolgozik­

Betegen is dolgozik Or­bán Viktor miniszterelnök, csak kevesebbet – közölte a kormányfő sajtósa.
Betegen is dolgozik Or­bán Viktor miniszterelnök, csak kevesebbet – közölte a kormányfő sajtósa.

A hír előzménye, hogy csak egy órán keresztül tartott a kormány szerdai ülése, mivel Orbán influenzás lett, így a Fidesz választmányi ülésére sem tud elmenni – ezt közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető Ha­vasi Bertalan.

A kijelentésben látszólag semmi szokatlan nincs, hiszen a felnőtt emberek legnagyobb része egy évben egyszer legalább náthás vagy influenzás. Csakhogy Orbán betegségeiről eddig szinte semmit nem tudott a közvélemény, az egészségi állapotáról szóló információkat szigorúan visszatartották.

A Bors kormányzati körökből úgy értesült: a kormányfő a mai napig évente kétszer esik át teljes körű orvosi vizsgálaton. A kormány más tagjaitól eltérően azonban nem az Állami Egészségügyi Központ szolgáltatásait, hanem a Sportkórházét veszi igénybe. Odafigyel az egészségére: nem dohányzik és hetente edzést is tart magának, egyedül.

Azonban több alkalommal is látszottak a kimerülés tünetei a kormányfőn. A múlt heti Orbán– Cameron találkozón például szembeötlő volt a különbség a magyar és a brit miniszterelnök állapota között. Míg David Ca­meron tele volt energiával, Orbán fáradtnak, nyúzottnak tűnt. Amikor az egyik külföldi újságíró angolul kérdezte, kis gondolkodás után angolul azt felelte: a kérdés komplikáltsága miatt in­kább magyarul válaszol. Egy Orbán-műtétről biztosan tudunk: 2013-ban egy sportsérülés miatt térdope­rációt hajtottak végre a miniszterelnökön, utána pedig a trombózisveszély miatt tíz napig injekciózták a hasfalát.