Önbizalommal hizlal Zsuzska

Pozitívtestkép-aktivistaként egy év alatt nemzetközi karriert csinált Szkiba Zsuzska. Az ismeretlenből jött szendrői angoltanárnő jelenleg Európa legnagyobb Plus Size Divathétvégéjét szervezi Londonban.
Pozitívtestkép-aktivistaként egy év alatt nemzetközi karriert csinált Szkiba Zsuzska. Az ismeretlenből jött szendrői angoltanárnő jelenleg Európa legnagyobb Plus Size Divathétvégéjét szervezi Londonban.

Egy évvel ezelőtt gondolt egy nagyot Szkiba Zsuzska és elhatározta: tesz valamit azért, hogy a külsejükkel elégedetlen, molettnek mondott barátnői önbizalmát növelje. Elkezdett egy blogot írni az interneten, öltözködési és lelki tanácsokat adva a nőknek, akár egy virtuális barátnő.

– Azt tapasztaltam, hogy testsúlytól függetlenül itthon nagyon alacsony a nők önértékelése, holott nem kéne ennek így lennie. Azok a nők, akik gömbölyűbbek társaiknál, hajlamosak leplekbe burkolózni. Fel lehet venni ruhákat 40-es méret felett is, csak tudni kell viselni. Ismerjük meg a saját testünket, merjünk bevállalósak lenni! – tanácsolja a szakértő.

Az írásai után sorra keresték fel a duci lányok, hogy köszönetet mondjanak neki. Sikerén felbuzdulva felkereste a brit Plus Size Divathétvége szervezőit, hogy szívesen népszerűsítené cikkeivel a telt hölgyek szépségversenyét. A Plus Size Európa leghíresebb rendezvénye, ahol duci, de annál dögösebb nők lépnek a kifutóra.

– Kiutaztam Londonba, ahol sokan felismertek. Mivel angolra is lefordítottam a blogomat, kiderült, ott is olvassák, és a divatszakemberek nagyra becsülik. Állást is ajánlottak, én lettem a rendezvény kommunikációs menedzse­re. Megható, hogy külföldiként és kezdő bloggerként engem tartottak a legal­kalmasabbnak a feladatra – beszél a kezdetekről Zsuzska.

Azt mondja, azért küzd, hogy felhívja a társadalom figyelmét a testalkatok sokszínűségére. A nők ne hasonlítsák magukat a negyvenkilós modellekhez, hanem szeressék a testüket olyannak, amilyen.

Zsuzska egy hét múlva Milánóba költözik olasz párjával. Forradalmat szeretne kirobbantani, hogy vegyék észre a divat fővárosában is a telt hölgyeket.