Ön mit tenne, ha beszorulna egy nyilvános WC-be?

Szorult helyzetek megoldására készülnek a nyilvános wc-k, de van, amikor még kínosabb dolgok történnek ott, mintha egyáltalán nem is lennének. Ilyen helyzetekben született kínos beszélgetéseket rögzítettek.
Szorult helyzetek megoldására készülnek a nyilvános wc-k, de van, amikor még kínosabb dolgok történnek ott, mintha egyáltalán nem is lennének. Ilyen helyzetekben született kínos beszélgetéseket rögzítettek.

Mi történik akkor, ha valaki beszorul egy wc-be? Ha már nincs más kiút, akkor bizony segítséget kell kérni, akármilyen ciki is. Megpróbál kijutni, ha pedig nincs más megoldás, akkor megpróbálja elfelejteni, hogy mennyire kínos is a helyzet, majd hívja a 999-et. De van olyan is, hogy a büszkeség győz, és marad a várakozás.

Ez történt egy férfival, aki pórul járt és a piszoárhoz ragadt Manchesterben a Városháza vécéjében. A város központjában lévő mellékhelyiségben szorult helyzetbe kerülő férfi bánatában elsírta magát, majd felhívta a rendőrséget furcsa gondjával. A szóvívő elmondta, hogy reggel beérkezett hozzájuk egy hívás egy kétségbeesett embertől, aki átkozta magát, a vele történtek miatt és könnyeivel küzdve segítséget kért. Az nem derült ki a történetből, hogy mégis mit tett, amivel elérte, hogy ruhái a piszoárba ragadjanak és ne bírjon elszabadulni, mindenesetre a biztonságiak a segítségére siettek és kiszabadították.

Tavaly októberben egy talán még ennél is kínosabb eset történt, akkor egy Barnsley focidrukker ragadt a mosdóban. Félidőben elment a mosdóba, de elaludt és csak 7 órával később ébredt fel. A fiatal férfinak végül sikerült egyedül kijutnia, de az üres stadionban beindultak a riasztók a mozgásától. A helyszínre érkező tűzoltók pedig csodálkozva vették tudomásul, hogy a felhajtás egy álmos drukker miatt van, aki egy kicsit többet ivott a kelleténél előző nap.

2015 májusában egy férfi a twitteren keresztül kért segítséget, miután az útját megszakította egy a mosdóba tett látogatással, de csak befelé nyílt az ajtó, amikor szeretett volna kijönni, ez már nem működött. Steven Staples a Southeastern-i vonaton került kellemetlen szituációba, de szerencsére elég leleményes volt és gyorsan sikerült kapcsolatot létesíteni a társaság vezetőjével. A csevegés során megemlítette, hogy siethetnének a mentéssel, mert elég büdös van odabent. Végül összesen 15 percig tartott a szenvedése, mert a vezetőség értesítette a dolgozókat, akik kiszabadították az utast.

Ezek nem egyedi esetek, a londoni tűzoltóság 2011 és 2015 között összesen 3855 hívást kapott hasonló helyzetben lévő emberektől. A szervezet próbálta felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a segélyhívó szám igazi vészhelyzetek miatt létezik, de ezt nehezen értik, akik ilyen körülmények között találják magukat.