Aktuális

Olyan lesz az új kezdet, mint egy hosszabb nyaralás után

Bors

Létrehozva: 2020.05.14.

Újabb enyhítések bejelentésére van kilátás a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásokban. Lassan minden visszatér a régi kerékvágásba, a munkahelyek is újra megtelnek. Hogyan lehet újra kezdeni?

Forrás: Shutterstock

A koronavírus-járvány megváltoztatta a napi szokásainkat. Az otthonról dolgozók és az otthoni önkéntes karanténban lévők felvettek egy másfajta napi ritmust, amit nemsokára meg kell változtatniuk, ugyanis több munkahely újra indul. A visszatérő új munkarendben komoly szabályzásokat és higiéniás előírásokat kell majd betartani a biztonságunk érdekében.

– Akiknek be kell menniük az irodába, azok fokozottan ügyeljenek a higiéniás előírásokra – hívja fel a figyelmet dr. Bense Tamás orvos.

– A munkahelyre visszatérve a társaságban mindenki viseljen maszkot. Tartsunk nagyobb távolságot az eddig megszokottnál, ideálisan a két méter ajánlott. Ügyeljünk a rendszeres kézfertőtlenítésre és a közös helyiségek: konyha, mosdó, öltöző tisztán tartására – sorolta a doktor.

Ugyanakkor hozzátette:

ha teljesen egyedül vagyunk, levehetjük a maszkot.

– Amikor hirtelen jön a változás, mint a mostani szituáció, az ember elsőre megrémül, tiltakozik az új ellen – mondta a Borsnak Spiller Mariann gazdasági mediátor.

– Azonban idővel hozzászokik a megváltozott körülményekhez, sőt sokan megszeretik azt. Nekik körülbelül olyan érzés lesz visszamenni, mint egy hosszú nyaralás után. Annyi különbséggel, hogy a munkavégzésbe már nem kell újra belerázódniuk, csak a napi rutint és a régi helyet kell megint megszokni.

ÍGY KEZDJE A KÉSZÜLŐDÉST

1. A visszatérés előtt egy héttel kezdjen el ismét abban az időben kelni, mint a korlátozások előtt, hogy újra hozzászokjon az óracsörgéshez és a korán keléshez.

2. Kezdje el újra a reggeli megszokott rutinját, ha ezt az elmúlt hetekben elhagyta volna. Ugyanúgy készülődjön, zuhanyozzon, reggelizzen, borotválkozzon/sminkeljen, mintha munkába indulna.

3. Az öltözködésre is figyeljen: bújjon ki a kényelmes otthoni ruhájából, felejtse el, hogy az egész napot pizsiben vagy szabadidőruhában tölti! Vegye fel azt a ruhát, amiben dolgozni menne.

4. Kezdje el megszervezni a családja mindennapjait ugyanúgy, mint korábban. A gyerek felügyeletének, ellátásának biztosítása valószínűleg más szervezést igényel most, mint korábban, így ez várhatóan több szervezést igényel majd.

5. Menjen el legalább egyszer a munkahelyéig a szokott módon, tesztelje le, a jelenlegi körülmények közt mennyi időbe telik. Ha ezt nem érzi biztonságosnak, akkor nézzen más lehetőség után, például szerezzen be egy kerékpárt, vagy tervezzen másik útvonalat.

6. Hívja fel kedvelt kollégáit, beszélgessen velük. Ezzel akár visszakaphatja a kedvét is ahhoz, hogy újra köztük legyen.

7.Szerezze be azokat a higiéniai termékeket, maszkot, kézfertőtlenítőt, melyeket majd a munkahelyén és út közben használ, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen ezekről gondoskodnia.

8. Érdeklődje meg a munkahelyén, van-e lehetőség arra, hogy biztonságosabbá tegyék a munkahelyét, például paravánok felszerelése a nyitott irodákban az asztalok köré, plexilapok felszerelése az üzletekben a pult köré, kézfertőtlenítő állomások felszerelése a közösségi helyeken.

+1 Amennyiben a jelenlegi helyzetben semmiképpen nem tudja megoldani, hogy visszatérjen dolgozni és az otthoni munkát folytatná, akkor vegye fel a kapcsolatot a főnökével és beszéljék meg a lehetőségeket, illetve nézzen utána, hogy milyen jogi lehetőségei vannak erre.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160570_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra