Aktuális

Olaszliszkai gyalázat: újabb lincselők kaptak kártérítést

Bors

Létrehozva: 2019.10.02.

Már négy olaszliszkai lincselő kapott milliós kártérítést a strasbourgi bíróságtól, ám a Szögi család jogi képviselője résen volt, így az egész összeg a gyászoló hozzátartozókat illeti.

Forrás: MTI

Ha lassan is, de úgy tűnik, végre anyagi elégtételt kap a Szögi család a brutális, 2006-os olaszliszkai lincselésért. Bár újabb lincselőknek ítéltek meg milliós kártérítést a rossz börtönkörülmények miatt, ezek minden egyes forintja a Szögi családhoz kerül heteken belül.

Hiányzott a meleg víz

Óriási megdöbbenést váltott ki, amikor ifjabb H. Dezső, a rossz börtönkörülményekre hivatkozva beperelte az államot, és ezért öt­millió forintos kártérítést ítéltek meg neki. Akkoriban az azóta már szabadlábon lévő fiatal a meleg víz hiányára, a szellőztetésre és a higiénia hiányára pa­naszkodott. H. Dezső azt hitte, az övé marad a milliós összeg, azonban korán örült, ugyanis minden pénzt zároltak a bírósági végrehajtók, majd az összeget átutalták Szögi Lajos özvegyének és árváinak. H. Dezső példáján  felbuzdulva a többiek is perel­tek, az Index múlt héten kiderítette: a hatodrendű vádlottnak, F. Györgynek négy és fél milliót, a harmadrendű vádlottnak, Sz. Andrásnak közel másfél milliót, míg a hetedrendű J. Gusztávnak valamivel több, mint félmillió forintot ítélt meg a bíróság – szintén a rossz körülmények miatt.

Nem akarta a család

Összesen tehát hat és fél millió forint sorakozik a három lincselő számláján, ám még így sem közelíti meg azt a 46 milliós összeget, amit a Szögi családnak ítéltek meg négy évvel a gyilkosság után. A pénzt a vádlottaknak kellett volna megfizetniük, erre azonban ifjabb H. Dezső kártérítéséig esély sem volt, a család tavalyig egy forintot sem látott. Ám ahogyan akkor, szerencsére a Szögi család ügyvédje ezúttal is résen volt. – Mikor értesültem az újabb kártérítésekről, azonnal értesíttettem a végrehajtókat. Még egyelőre nem érkezett meg a pénz, de már csak a papírmunkától függ, a közeljövőben hozzájut a család – erősítette meg lapunknak dr. Helmeczy László, a család jogi képviselője. Annak idején ő maga javasolta a családnak, hogy éljenek kártérítési igénnyel. – Amikor felvetődött, a család nem akarta, hiszen úgy gondolták, hogy lehetetlen lesz behajtani, de rábeszéltem őket. Úgy gondoltam, bármikor megtörténhet, hogy végül sikerül behajtani. De azt én sem gondoltam volna, hogy ilyen módon – mondta a szakember.

Hamarosan utalhatnak

A pénz valóban már heteken belül Szögiék számláján lehet. – A rossz börtönkörülmények miatt megítélt összeg egy belsős, a bv-intézeten belül vezetett számlára kerül – tudtuk meg Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. – Ha erről a végrehajtó értesül, akkor ő követelésfoglalással él, ami azt jelenti, hogy a végrehajtó letéti számlájára utalják az összeget – magyarázta Schadl. Ebből a végrehajtónak, a minisztérium­nak és a végrehajtói karnak is átutalják az átalány díját. – Ezúttal ez most nem áll fenn, ugyanis mindenki lemondott az összegről, így a most lefoglalt hatmillió forint teljes egészében Szögi Lajos családjához kerül majd. Így, ha ez az összeg megérkezik, a végrehajtó in­tézkedhet a kiutalásról – szögezte le. Hozzátette, erre már vélhetően nem is kell sokat várni, így a család valószínűleg hozzájut a többmilliós kártérítés újabb részösszegéhez.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088003_auto_resized.png
origo.hu

Egy 10 éves gyermek 38 másodperc alatt győzte le a többszörös világbajnok sportolót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26433_resized.jpg?avcount=1711620314
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089846_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090209_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Rekordszámú a megtekintés Varga Judit megrendítő interjúján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086779_auto_resized.jpg
ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087833_auto_resized.jpg
vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26442_resized.jpg?avcount=1711620314
origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088249_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 28.: Mély és nagyon erős érzések járnak át csütörtökön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088638_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Dráma! Máris kiadja felesége útját a TV2 sármos sztárja?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711620314
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090295_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rajongói segítségét kéri Széchenyi István ükunokája

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/HyNg7fMTwOcmysaFuxIGq_lc50m6cYrG6-8FVKJIdcI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM0MmI0Y2EwM2NjMzQyMjA5OGVkMzNhMTA5YjFkOTIy.jpg
Búcsú

A dokik azt mondták, csak megfázott: napokkal később elhunyt a tündéri négyéves kislány

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/BERrU8GE8AY-36T4JiyJtEPzmzKHNFsjDsNpGhemSBQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA3YWQ2YTEyOTZiNDQ3NGJhOGI4ZjFiNTIxNDc1NTA0.jpg
Fájdalom

"A sok kemoterápia és sugárkezelés számos problémát okoz" – ismét rossz híreket kapott a csontrákos Hannácska