Aktuális

Ő az élet császára: 92 év alatt 107 felesége volt

Bors

Létrehozva: 2016.10.20.

<p>Allahnak tulajdonítja rendkívüli poligamitását a 92 éves Mohammed.</p>

Forrás: YouTube

Nagy kujon a Nigériában élő Mohammed Bello Abubakar, akit a legtöbben amiatt ismernek, mert nagy hódolója a gyengébbik nemnek. A 92 éves férfi eddigi élete során 107 nővel kelt egybe, és 97 jelenleg is a felesége.

A muszlim Mohammed életvitele persze nem igazán tetszik a helyi vallási vezetőknek, konfliktusba is került velük emiatt 2008-ban. A papok szerint ugyanis egy férfi 4 nőt vehet csak el és azokat mind egyenlő bánásmódban kell részesítenie. Ezért akkor azt mondták neki, hogy váljon el a többi nejétől. Mohammed ezt visszautasította, mivel úgy vélte, a Korában egyáltalán nem írnak arról, jár-e büntetés amiatt, ha valakinek 4-nél több házastársa van. Végül mégis letartóztatták, majd feltételesen elengedték, ha teljesíti az előírásokat.

A férfi azonban tett a rendelkezésre, sőt, azóta még több felesége van (10-től elvált, így momentán 97), és 185 gyereket hozott össze velük. Ráadásul a helyi újságnak úgy nyilatkozott: nem tervezi, hogy leállna ezen a téren. Főleg amiatt, mivel az istene ruházta fel őt ezzel a küldetéssel.

Nem is javasolja senkinek, hogy kövessék a példáját, mert szerinte még 10 emberrel is nehéz együtt élni, nemhogy közel 100-zal. Ő is csak amiatt képes erre, mert Allahtól kapott ehhez erőt.

Ami még igazán érdekes Abubakar történetében, az az, hogy gigantikus családjában hivatalosan senki sem keres pénzt. Ő sem dolgozik és a feleségeinek sem engedi meg ezt. Még a szomszédok sem értik, hogy miből is élhetnek. 2008 körül arra tippeltek, hogy a gyerekek koldulni járnak, azonban rájöttek, abból a pénzből nem futná a napi három zsák, közel 15 kilónyi rizsre, amit megesznek. Mohammed a betevővel kapcsolatos kérdésre szimplán azt felelte: – Mindent Istennek köszönhetünk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek