Nyüszítve, hörögve pusztult el a kecskeméti kutya

Napokig szenvedett egy kecskeméti telephelyen, kennelbe zárva az a rossz bőrben lévő kutya, mely végül elpusztult. Lakossági bejelentés nyomán próbálták előkeríteni a gazdát, de már késő volt.
Napokig szenvedett egy kecskeméti telephelyen, kennelbe zárva az a rossz bőrben lévő kutya, mely végül elpusztult. Lakossági bejelentés nyomán próbálták előkeríteni a gazdát, de már késő volt.

Körülbelül harminc állatvédő tüntetett egy kecskeméti lakóház előtt. A transzparenst lobogtató, hangosbemondóba kiabáló – főként fővárosi – állatvédők azért vonultak a ház elé, mert az ott élő idős férfi véleményük szerint napokig hagyta szenvedni kutyáját, mielőtt az eb kimúlt volna. A gazda máshogy gondolja – írja a baon.hu.

Az ügy kezdetei február végéig nyúlnak vissza. Akkor érkezett egy lakossági bejelentés a Menhely az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálatához arról, hogy egy kecskeméti telephelyen szenved egy kennelbe zárt kutya. Az őrszolgálat próbálta megtalálni a tulajdonost, végül rendőri segítséget kértek, de a rossz bőrben lévő kutyához nem tudtak bemenni. Egy szombati napon végül csak sikerült elérniük a gazdát, kérték, menjen oda, vigye a kutyáját orvoshoz, de a férfi – az őrszolgálatosok szerint – nem tett semmit. A kutya szenvedések közepette elpusztult.

Az eb gazdája, a 74 éves Nagy Imre telefonon annyit mondott: ő szerette azt a kutyát, soha egyetlen ujjal sem bántotta. Cukit Nagy Imre a gyermekeitől kapta, a kutya öreg volt már, 16 éves, egész életében a több ezer négyzetméteres telephelyet őrizte.


– A kutyához kötődtünk, ő is kötődött hozzánk. Amikor láttam, hogy nem sok lehet már neki hátra, azt mondtam, hogy ezt a kutyát én nem ütöm agyon, nem altattatom el, itt fog meghalni, itt fogjuk eltemetni a telepen. Eljött az ideje. Mindnyájunknak ez lesz a sorsa, ki kell szenvedni – érvelt Nagy Imre.

A kutya halálhírét hallva határozott úgy az Igazságot az Állatoknak Egyesület, hogy tüntetést szervez Kecskeméten. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra: a hatóságok még mindig nem büntetik megfelelően az állatkínzókat. Véleményük szerint ugyanis az, amit a kutya gazdája tett, pontosabban az, hogy nem tett semmit, hogy az eb szenvedéseit enyhítse, állatkínzás. Révai Ildikó, az egyesület elnöke elmondta: a kutya nagy valószínűséggel így is, úgy is elpusztult volna, mert öreg is volt, és daganatos megbetegedésben is szenvedett, a gazdájának viszont kötelessége lett volna enyhíteni kínjain.
A rendőrség még vizsgálja, hogy történt-e állatkínzás.