Nyoma veszett a félvak mór teknősnek

Három napja nem találja szerető családja Lilikét. A kis szárazföldi mór teknőcnek a zuglói Rákos-patak környékén veszhetett nyoma, az állat gazdája szerint egyszerűen elmászott a kertjükből. – Valószínűleg kimászott a kertből valamerre, és meglógott! A páncélján rajta van a 106-os jelzés még mindig! Ha valaki megtalálja, esetleg írjon nekünk” – írta Lilike hölgygazdája, aki a környéken élők segítségét kérte a keresésben.

Lilike fél szemére vak, és nem tud egyedül enni, etetésre van szüksége. A teknős a család teraszán élt, ahol mindig nagyon bátran sétálgatott. Külön barikád óvta az elcsámborgástól, de a gazda szerint mégis átmászhatott ezen, majd lepottyanhatott.

– Bár eddig a magasság észlelése működött, ha csak az asztalra tettem és a szélére ért, akkor is visszafordult – jegyzi meg a tulajdonos. – Ráadásul Lilike a teknősökhöz képest is gyorsabb mozgású, gyorsan közlekedik, szinte rohan. Ha valaki megtalálja, ne ijedjen meg tőle, Lilike nagyon szelíd, nem harap.

A mór teknősök egyébként kizárólag nappal aktívak, mivel emésztésükhöz a nap melegére is szükség van. A leghosszabb életű ismert mór teknős Timothy volt, egy nőstény, amely 160 évet élt meg.

Olvasóink szavaztak!

Mit tesz, ha elkóborolt állatot lát?

Nem az én dolgom, továbbmegyek - 50%

Segítenék, de nincs nekem ilyenre időm - 27%

Befogadom, és a Facebookon kiírom, hátha jelentkezik a gazdája - 13%

Befogom, és elviszem egy menhelyre - 10%