Nyakon szúrta magát a pincéjét felrobbantó József

Magára robbantotta pincéjét Nagykovácsiban L. József. Életben maradt, ezért hasba és nyakon szúrta magát, azonban ezt is túlélte.
Magára robbantotta pincéjét Nagykovácsiban L. József. Életben maradt, ezért hasba és nyakon szúrta magát, azonban ezt is túlélte.

Két utcával odébb is érezték hétfőn Nagykovácsiban, amikor a 60 éves L. József felrobbantotta a pincéjét. A férfi kikötötte a gázt, leült kedvenc kerti székébe a helyiség kellős közepén, megvárta amíg megtelik szén-monoxiddal, majd lángra lobbantott egy öngyújtót. A hatalmas detonáció nemcsak a pince vaskos fémajtaját szakította ki, de a házat is felemelte és arrébb rakta. József mégis életben maradt.

– A tűzoltók azt mondták, ha Józsi tíz centivel odébb ül, biztosan leszakítja a fejét a robbanás, de mivel pont az epicentrumban volt, hogy még a dobhártyája sem sérült – mesélték a helyiek a Borsnak. József ezután kést ragadott, felvágta a karján az ereket, hasba, majd nyakon szúrta magát. Döbbenetes módon ezt is túlélte.

– Napok óta nem ivott egy kortyot sem, a vére teljesen besűrűsödött, ezért nem vérzett el. Annyira felszökött az adrenalinszintje, hogy a mentőknek egy különleges koktélt kellett használniuk az altatáshoz – tudta meg a Bors egy informátortól. Nagykovácsiban sokan ismerték Józsefet. Édesanyjával évtizedek óta élt egy faházban az idegei miatt leszázalékolt, műszerész végzettségű férfi. Az idős nő két éve halt meg, tavaly József kutyája, Pamacs is elpusztult.

– Feltehetően nem bírta feldolgozni, hogy végleg magára maradt – mondják a szomszédok.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a +36-1/116-123-as ingyenes, lelkielsősegély-számot!