Nostradamus hét jóslata 2017-re

A francia Michel de Nostradame, vagy ismertebb nevén Nostradamus a 16. században élt orvosként és asztrológusként. 2017-re is akadtak jóslatai, pontosan hét.
A francia Michel de Nostradame, vagy ismertebb nevén Nostradamus a 16. században élt orvosként és asztrológusként. 2017-re is akadtak jóslatai, pontosan hét.

1. Vízözön és szárazság Negyven napig nem látjuk a szivárványt, majd negyven napig mindennap látjuk. A földek felrepedeznek, de utána nagy özönvizek következnek.

© AFP

2. Nagy emberek esnek el, háború lesz A nagy embert lesújtja a villámcsapás nappal, egy másik éjszaka esik el. Konfliktus tör ki Reimsben, Londonban és Toszkánában.

3. Egy nemzet eshet el Kevéssel naplemente előtt csata tör ki. Egy nagy nemzet válik bizonytalanná.

4. Békére háború A kártevőket elpusztítják, a világ összemegy, az országok hosszú ideig békében élnek. Az emberek biztonságban utazhatnak égen, földön, tengeren. Utá­-na ismét kitör a háború.

5. Szerelmi háromszög? Névtelen leveleket találnak a királynő szekrényében. Nem derül ki a titkos kedves személye.

6. Rossz vezető Megválasztanak egy rókát anélkül, hogy egy szót mondott volna, aki a nép szemében vízen és kenyéren élő szentnek tűnik. Ám hirtelen zsarnokká válik, aki a legnagyobb emberek torkára lép.

7. Kelet legyőzi a Nyugatot A Kelet meggyengíti a Nyugatot. Ellensége a döntő pillanatban kudarcot vall.

Ne vegyünk rá mérget!

A középkori asztrológia sokkal pontosabb volt, így valószínűleg Nostradamus remek jós lehetett. Viszont a jelenkorban változékonyabb a világ. Az energiák ugyanoda összpontosulnak, ahova kell, de már meghatározóbb jelentősége van a szabad akaratnak. Kevésbé determináltak az események. Épp ezért Nostradamus jóslatai lehet, hogy jók voltak akkor, de egyáltalán nem biztos, hogy napjainkban is így fognak érvényesülni, mint ahogyan azt ő akkor látta.