Aktuális

Németországban mentették meg a májbeteg Lillát

Bors

Létrehozva: 2019.05.26.

<p>Egyetlen kislányuk gyógyulása érdekében évekkel ezelőtt Németországba utazott egy magyar család. A történet azonban itt teljes fordulatot vett. Hála az orvosoknak, sikerült megmenteni a cserben hagyott kicsi életét, aki azóta boldog életet él, és a jövőjét tervezi.</p>

Még csak pólyás baba volt, de már komoly harcot kellett vívnia az agresszív rákkal és a máját megtámadó hatalmas daganattal egy kislánynak. A most 6 éves és egy Budapest közeli településen élő Szilvási Lilla májában anno egy nyolccentis daganatot találtak az orvosok, ami miatt azonnali kezelésekre volt szüksége.

– Nagyon féltünk, mert egy súlyos betegségről volt szó, ami nem játék. Kemoterápiák sorát kapta. Itthon nem tudták megműteni, mivel a daganat a máj mindkét lebenyére kiterjedt – mesélte a kislány édesanyja, Szilvási Szilvia.

A magyar orvosok tanácsára és azok segítségével nemsokára Németországba, egészen pontosan Kiel városába utaztak. A szakavatott német doktorok 2014 januárjában vállalták Lilla speciális műtétjét, ami nem ígérkezett könnyűnek. Az ekkor egyéves kislány donorja első körben az édesapja lett volna.

– Az orvosok már elvégezték a szükséges vizsgálatokat, és készültek a műtétre. Lilla édesapja azonban ekkor váratlanul cserben hagyta őt. Valószínűleg megijedt és lelépett. Azóta nem is tudunk semmit róla. Teljesen összetörtem, a húgom utazott ki és tartotta bennem a lelket. Még azt is vállalta volna, hogy ő lesz a donorja, de szerencsére erre nem volt szükség – emlékezett vissza Szilvia.

A műtétbe azonban muszáj volt belevágni, hiszen Lillának az élete múlt az operáción. Az orvosok végül donor nélkül vágtak bele a kockázatos beavatkozásba. A négy és fél órás műtét során a kislánynak a mája kétharmadát el kellett távolítani, de aprócska szervezete kitartott, és elviselte a beavatkozásokat.

– Komolyan aggódtunk az operáció alatt, de szerencsére jó hírekkel jöttek ki a műtőből az orvosok. Lilla ezt követően kapott még kezeléseket, majd 2014 márciusában óriási örömünkre negatív lett az MR-lelete – mondta Szilvia. Az életvidám kislány azóta szerencsére tünetmentes. A gyógyultnak nyilvánításához azonban öt évnek kell eltelnie, ami 2019-ben telik majd le. A 6 éves Lilla jelenleg szerencsére majd kicsattan az egészségtől. Az engedélyek alapján a betegségei – feltételes jelleggel – elmúltak. Minden vágya, hogy elkezdhesse ősztől a sportiskolát, hiszen imád futni, lovagolni (akár terápiás jelleggel is), a többi könnyített utcai sportágról nem is beszélve. Ha felnő, gyermekorvos és lovarda-tulajdonos szeretne lenni egyben.

– Egy igazi örökmozgó Lilla, akit mindenki szeret. Számos jótékonysági koncertet tartottak a meggyógyulása érdekében, többek között Vastag Csaba, L.L. Junior és DJ Dominik is segített nekünk. Nem tudunk elég hálásak lenni, főként azért, mivel mindez Lilla gyógyulását szolgálta – örömködik Szilvia, aki ugyan egyedül neveli a kislányát, de erőn felül, mindent megad neki.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164476_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez a legnagyobb gödör, amelyet ember valaha ásott a Földön - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162295_auto_resized.jpg
life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158422_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714125624
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164478_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros