Német gazdája van a magyar árva Bobeknek

Mesébe illő fordulatot vett egy tizenkét év után gazda nélkül maradt kutyus élete. A Bobek névre hallgató idős ebet nemrégiben visszavitték arra a menhelyre, ahonnan annak idején egy­éves korában örökbe fogadták. Az állatvédők tapasztalata eddig azt mutatta, hogy egy ilyen idős kutyának kis túlzással szinte már lehetetlen gazdit találni, a gyakorlatra azonban most mégis sikerült rácáfolni egy német család segítségével.

A kutyát 12 éves korában adták be menhelyre. Ma már Németországban van © noeallatotthon.hu

Ahogy arról a Bors korábban már beszámolt: Bobek élete egyik pillanatról a másikra összetört, amikor július végén újra a Noé Állatotthon Alapítványhoz került. A másodszorra elárvult nagy testű fekete szuka kutyusról költözés miatt mondtak le a gazdái. Mindezt azonban a kutya rendkívül rosszul viselte: a szokatlan környezettől rendkívüli módon megrémült, potyogtak a könnyei, és a nyála is patakokban folyt. Habár a helyzete kilátástalannak tűnt, külföldi segítséggel mégis sikerült számára szerető otthont találni.

– Egy németországi szervezet felajánlotta a segítségét, hogy ők is megpróbálnak mindent megtenni Bobekért. Mindez odakint sem tűnt egyszerű feladatnak, ennek ellenére egy pillanatra sem adtuk fel a reményt – mesélte a Borsnak a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársa, Schneider Kinga. – Nemrégiben azonban jó hírt kaptunk, egy állatbarát német család ugyanis vállalta Bobek befogadását – újságolta boldogan.

Az idős kutyust két héttel ezelőtt szállították ki autóval az új családjához. Az utat nagyon jól viselte, az pedig egyáltalán nem fogja hátráltatni, hogy németül beszélnek majd hozzá a mindennapok során. Az állatvédők remélik, hogy Bobek a hátralévő életét immáron teljes szeretetben élheti majd le.