Nem vicc: nevetéstől tört el a nő nyaka

Ráadásul nem először járt így, korábban egy tüsszentésből lett nyaktörő mutatvány.

Ráadásul nem először járt így, korábban egy tüsszentésből lett nyaktörő mutatvány.

Egyik reggel Monique Jeffrey épp az ágyában heverészett és a leveleit ellenőrizte. Ekkor hirtelen tüsszentenie kellett, ami olyan erővel tört rá, hogy emiatt konkrétan két csigolya is eltört a nyakában. A 2011-es esetet akkor az ausztrál nő bizarr balesetnek titulálta, bár a múlt hónapi események után valószínűleg ő is átértékeli a dolgokat.

© gofundme.com

Történt ugyanis, hogy Monique a kollégáival épp a korábbi nyaktörésével kezdett el viccelődni, amikor a röhögéstől újra eltörött két csigolyája. – Küldtem egy üzenetet a férjemnek, hogy segítsen. Visszahívott, de csak kihangosítva tudtam neki felelni, mivel képtelen voltam a fülemhez emelni a telefont – mesélte el a nő a news.com.au-nak.

A 2011-es baleset után Monique-nak 14 héten át kellett viselnie egy olyan nyakmerevítőt, amely elősegítette a gyógyulását. Aztán minden ment a régi kerékvágás szerint, egészen három héttel ezelőttig, amikor ismét bekövetkezett a tragédia. Vagy ha abból indulunk ki, hogy nevetés közben érte a szörnyűség, akkor inkább tragikomédia.

© gofundme.com

Bár a fájdalom az újabb nyaktörésnél kisebb mértékű volt, az orvosoknak így is be kellett avatkozniuk. A nő egy olyasmi fémszerkezetet kapott a fejére, mint amilyen az egykori magyar miniszterelnök, Horn Gyula is viselt egy ideig, miután 1994-ben autóbalesetet szenvedett.

Az úgynevezett nyakkorona meggátolja, hogy a páciens mozgatni tudja a fejét. „Két gyerekem van, de ez a szerkezet rosszabb, mint a gyerekszülés. Le tudok ugyan feküdni, de aludni csak félig ülve bírok, a fejemet rudak és csavarok tartják” – panaszolta.

© gofundme.com

A nyakkoronát 6 hétig kell hordania, amely után több hónapnyi rehabilitáció is vár rá, hogy megerősödjenek a nyakizmai. A nő viszont nem nyugodhat meg, ugyanis annak a kockázata igen magas, hogy újra megtörténik vele ez a szörnyűség. Ha Monique állapota nem javulna, akkor az orvosok azt javasolták neki, hogy műtét során cseréljék ki a sérülékeny csigolyákat.

Mivel a nő családja anyagilag némileg megzuhant az orvosi kezelések miatt, Monique nővére létrehozott egy adakozóoldalt, ahol bárki segíthet. A tervezett 8 ezer dollárt már össze is gyűjtötték nekik.