Nem vagyok benne biztos, hogy lány vagyok - mondta a 14 éves kamaszfiú

Az ausztrál Patrick Mitchellnél 12 évesen diagnosztizáltak nemi diszfóriát. A gyermek ezután ki merte mondani, lányként szeretne élni. Anyja miután a szakemberek véleményét kikérte, támogatta mindenben, így két évig kapott ösztrogént. A fiatal azonban most 14 évesen úgy látja, mégis férfiként szeretne létezni. “Van egy elképzelésed arról, hogy milyen fiúnak vagy lánynak lenni. Amikor megtapasztalod, az már nagyon más” - magyarázta a 14 éves.

A gyereknek elkezdett nőni a haja, a melle - az utóbbi nyilván a kezelésnek köszönhetően -, és volt egy pont miután rájött, férfiként is boldog tudna lenni. Ezt megelőzően 5 évig depressziós volt, úgy érezte, a teste csapdájába esett, konkrétan rosszul is volt, amikor tükörbe nézett. Csak azon járta az esze, nem akarja ezt az életet így.

Anyja, Alison azért is támogatta Patrickot, mert már 7 éves kora óta szenvedett attól, hogy fiú testbe született és nem látta boldognak egy percre sem. Miután belement, hosszú idő után először mosolyogott a kisfiú. Mikor elkezdte szedni a hormonkészítményeket úgy érezte, végre révbe ért. Miután már a tanárok is lányként hivatkoztak rá, valami megfordult benne.

Ismét anyja elé állt, és kérte, álljanak le a kezelésekkel. A gyermeknek, most el kell távolítani a felesleges mellszöveteit, de anyja nem aggódik, örül, hogy mindig őszinte volt hozzá a fia, és eszében sem volt úgy leélni az életét, hogy szenvedjen egy számára idegennek hitt testben. A fiú és édesanyja a közeljövőben Dél-Koreába utazik, ahol hajlandóak egy 14 éves gyereken is ilyen mellműtétet elvégezni.

Az ausztrál törvények szerint 16 évnél fiatalabbaknál nem lehet a hormonkezelést elkezdeni.