Nem tarthatja meg fiát a villamosmegállóban szülő nő?

A miskolci megállóban szülő fiatal nő zavartan viselkedik. A kis Ricardo jól van.
A miskolci megállóban szülő fiatal nő zavartan viselkedik. A kis Ricardo jól van.

Egészséges az a kisbaba, akit édesanyja a fagyos éjszaka közepén hozott világra egy diósgyőri villamosmegállóban, szombaton. Két rendőr, Farkas Tamás és Lantos Krisztián segített neki a kritikus pillanatokban.

A Bors úgy tudja, az alig húsz-éves fiatal nő a kisfiát mínusz 14 fokban egy villamossínen állva hozta világra.

– Állampolgári bejelentés alapján mentünk ki járőrtársammal a diósgyőri Árpád úti villamosmegállóba. Megdöbbentő kép fogadott minket, egy fiatal nő állt a síneken, a nadrágja pedig le volt tolva. Zavart volt, nem nagyon bírt beszélni. Egyszer csak azt vettem észre, hogy mozog a nadrágjában valami. Ekkor pillantottam meg a kisbabát. Azonnal kiemeltem. A társammal megtisztogattuk az orránál és a szájánál, és ekkor felsírt. Arra nagyon vigyáztunk, hogy a köldökzsinór nehogy sérüljön, azt csak a kórházban vágta el az orvos. Megrendítő és egyben megható pillanat volt. Míg élünk nem felejtjük el – eleveníti fel a Borsnak a történteket Farkas Tamás járőr.

A két rendőr azonnal mentőt hívott, akik a babát és az anyukát is ellátták, és a miskolci Semmelweis kórházba szállították. Információnk szerint mindketten jól vannak.

A gyermek a Ricardo nevet kapta, a súlya közel három kilo-gramm. Az anyuka még mindig zavartan viselkedik, így nem biztos, hogy megtarthatja a kisfiát. A két rendőrnek azonban örökre hálás lehet, hiszen nélkülük akár tragédiába is fulladhatott volna a furcsa szülés.