Nem nyugodhat családja mellett a baltás gyilkos

A nejét és két fiát agyonverő balmazújvárosi Imrét az elhunyt feleség rokonai nem engedik az áldozatok közelébe temetni.
A nejét és két fiát agyonverő balmazújvárosi Imrét az elhunyt feleség rokonai nem engedik az áldozatok közelébe temetni.

M. Andrea rokonai ragaszkodtak ahhoz, hogy az édesanyától és fiaitól távol, máshova temessék a családját kiirtó apát.

– Szörnyű lett volna, ha ugyanoda temetik ezt a szörnyeteget, mint Andikáékat. Kevés olyan aranyos, helyes nőt ismertem, mint ő. Csodálatosan nevelte a gyerekeket, Leventét és Szabolcsot. A fiúk imádtak kézilabdázni, és jól is ment nekik. Andrea minden meccsükön ott volt, még idegenbe is elkísérte a csapatot. Az utóbbi napokban sokat beszélgettünk a barátokkal, és mostanra kezd összállni a kép. Utólag mindenki bevallja, furcsának tartotta Imrét, de a viselkedésének senki nem tulajdonított jelentőséget. Pedig az apró jelekből már lehetett volna arra következtetni, nincs minden rendben a fejében – mondta Andrea egyik volt osztálytársa.

Az Andreát jól ismerők közül többen is egybehangzóan állítják: Imre mindig mogorva, magába forduló volt, baráttal sem nagyon dicsekedhetett.

– Az az ember soha nem köszönt az utcán. Amikor kérdeztem tőle valamit, szűkszavúan válaszolt, és már ment is tovább. Azt beszélik, hogy féltékeny volt a feleségére. Állítólag az utcán is mindig azt nézte, hogy ki lehet Andika barátja. Ezen járatta az agyát egész nap. Pedig mindenki tudja, hogy a felesége soha rá sem nézett másra. Az igaz, hogy a férje eszelős féltékenysége annyira kikészítette, hogy egy idő után már csak a gyerekekre és az édesanyjára koncentrált. Úgy tudom, el is akarta hagyni Imrét.

© Fotó: Bánkúti Sándor