Nem megy el Bálint családja Vivien temetésére

Szerdán helyezik végső nyugalomra a húszéves M. Vivient Kakucson. Gyilkosának, K. Bálintnak a családja nem vesz részt a temetésen.
Szerdán helyezik végső nyugalomra a húszéves M. Vivient Kakucson. Gyilkosának, K. Bálintnak a családja nem vesz részt a temetésen.

Továbbra sem csillapodnak az indulatok Kakucson azok után, hogy a hónap elején a húszéves K. Bálint meggyilkolta a vele egy idős, szintén falubeli M. Vivient. A lányt szerda délután kísérik utolsó útjára a kakucsi temetőben. A helyiek szerint rengetegen készülnek arra, hogy leróják kegyeletüket. A család – az édesanya, Gyöngyi, a nevelőapa, Zoltán, a két kistestvér, valamint az édesapa, aki Pécsről utazik a szertartásra – mellett Vivien barátai, osztálytársai és természetesen rengeteg kakucsi áll majd a sír mellett.

– Az egész falu az elhunyt családjával érez, gyönyörű, okos, jóravaló kislány volt. Mindenki szeretné leróni a kegyeletét, egy szál fehér rózsával tisztelegni – mesélik a faluban. De amíg Vivien családjával együtt éreznek, addig a gyilkos, K. Bálint rokonait elátkozzák. Korábban a Bors is beszámolt róla, micsoda indulatok zúdulnak most rájuk.

© Fotó: Cser Dániel

– Az egyik barátom találkozott velük a Fő utcán, és odakiabálta nekik, hogy gyilkosok – számolt be egy helybeli. Az inzultusok azóta is mindennaposak. Olyan is előfordult már, hogy valaki beköpött a család portáján. Talán éppen ezért Vivien temetésén sem vesznek részt, habár ők is együtt éreznek a családdal.

– Bálint édesanyja, Ágnes azt tervezi, hogy miután elvonult a minden bizonnyal népes gyászoló tömeg, egyedül kimegy Vivien sírjához, és visz egy névtelen koszorút. Ezután akar majd bo­csánatot kérni a családtól is. Nagyon szégyelli magát a fia miatt – suttogják a kakucsiak.

© Fotó: Bánkúti Sándor

© Fotó: Cser Dániel

Az ügynek különös pikantériát ad, hogy Bálint családjának virágüzlete alig pár lépésre van a kakucsi temetőtől, ahol Vivien nyugszik majd. Normális esetben itt vásárolhatnának a gyászolók virágot, koszorút a sírra, szerdán azonban biztosan nem így lesz. Az üzlet bejáratán felirat hirdeti, hogy aznap zárva tartanak.

© Fotó: Cser Dániel

– Több oka is lehet ennek. Talán félnek az indulatoktól, és azt sem szeretnék, hogy náluk vásároljanak virágot a gyászolók. Nem lenne valami ízléses – mondják a környéken.

Vivien földi maradványait urában temetik el, úgy tudni, a 13 késszúrás után szó sem lehetett a koporsós temetésről, ezért a család a hamvasztás mellett döntött.