Aktuális

Nem ért ételhez, mert attól félt, felszívódik a bőrén keresztül

Bors

Létrehozva: 2017.10.03.

Julia Janssen mikor kórházba került, otthon már a vajat a hajába kente, és a fülébe dugta a falatok, hogy még véletlenül se kelljen megennie - írja a Daily Mail. A vele foglalkozó szakember azt állította, soha életében nem találkozott ilyen súlyos esettel. A lány akkor 35,8 kg volt. Attól rettegett, hogy az ívóvíze szennyezett, az ételt pedig azért nem érintette meg, mert attól tartott, a bőrén keresztül felszívódik.

A hajának jelentős részét elvesztette, kopasz foltokkal volt tele a fejbőre, a zuhanyzásban pedig, ami órákig tartott fizikailag teljesen kimerült. Vérnyomása annyira alacsony volt, hogy naponta többször összeesett. Ajkai és az ujjai is elkékültek, és gyakorlatilag az év minden napján fázott. A csípőjén már olyan vékony volt a bőr, hogy a nadrág kidörzsölte, a vizeletét már nem is tudta szabályozni.

A lány nagyon küzdött azért, hogy a súlya gyarapodni tudjon, hogy egészségesnek tűnjön. “Még ma is része az életemnek az anorexia, de ma már jobban nézek ki” - vallotta be Janssen. A lány 13. életévétől lehet datálni a táplálkozási rendellenességet. 16 éves korában diagnosztizálták nála, hogy anorexia nervosától szenved. Már akkor rettegett attól, hogy a súlya gyarapodni kezd, ezért is kezdett el éjszaka is edzeni, ha egy falatot is magához vett.

“Már tiniként elvesztettem az életem feletti kontrollt. Nem tudom, hogy ki vagyok és féltem a felnőtt kortól. Könnyebb volt aggódni azon, hogy mekkora a súlyom, és mit egyek mint, hogy való élettel találkozzam” - emelte ki a lány, aki azt is hozzátette, szégyelli, amit korábban a családjával tett a betegsége miatt. “A zsebembe, a kanapé mögé és bárhova eldugtam az ételt, hogy azt higgyék, megettem.”

Egyik nap közölte vele az orvos, hogy valójában már az életével játszik, mert bármelyik nap leállhat a szíve, vagyis az, hogy egészséges legyen minél hamarabb, az már élet-halál kérdése. 2014 karácsonyakor megígérte a családjának enni fog, és ha nem teszi, akkor tudta, azonnal kórházba viszik. Szerencséjére volt annyi ereje, hogy tudjon változtatni az életén. Meg kellett tanulnia napi 3000 kcal elfogyasztását, hogy normál testsúlya legyen. “Még mindig alultáplált vagyok, de már nem vagyok a halál küszöbén. Mentálisan viszont nagyon sokat küzdök, és tudom még sokáig fogok. Bár elhiszem, hogy egy nap ez a betegség teljesen eltűnik az életemből, tudom, hogy egy kis morzsája mindig bennem marad.”

A lányt az Instagramon is lehet követni, és többen is úgy vélik, nagyon jó ötlet volt ez a részéről, mert így rendkívül hasznos beszélgetések jönnek létre hasonló betegséggel küzdők között. “Ha csak egy lányt tudok majd arra motiválni, hogy vege fel a harcot az anorexiával szemben, már boldog vagyok” - mondta.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180501_auto_resized.jpg
origo.hu

Drámaian megváltoztak a Beverly Hills 90210 sztárjai az elmúlt harminc év alatt - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714600818
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177811_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172732_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27655_resized.jpg?avcount=1714600818
origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175794_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyors és pénztárcabarát menü a május 1-jei ünnepnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178615_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714600818
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó