Nem enyhítettek az angolok a féltékenységből gyilkoló Hetény büntetésén

Marad az életfogytiglan.
Marad az életfogytiglan.

Három börtönben eltöltött év után úgy döntött T. Hetény, hogy a további húszat már nem kívánja rácsok mögött tölteni. A magyar férfit egy 2014-ben elkövetett gyilkosság miatt ítélték el Angliában életfogytiglanra, ahonnan leghamarabb 23 év után szabadulhat. A férfi viszont ügyvédein keresztül kérvényt nyújtott be a Fellebbviteli Bíróságon annak reményében, hogy a bírák enyhítik a büntetését – írta a Derby Telegraph.

Mint ahogy arról a Bors korábban beszámolt, a 41 éves Hetény nem tudta feldolgozni, hogy felesége, a kétgyermekes, 34 éves Tímea el akar válni tőle. Ezért a férj 2014 januárjában végzett a nő új barátjával, az 54 éves Daviddel a férfi derby-i otthona előtt. A magyar férfit több hónapnyi tárgyalás után 2014 júniusában el is ítélték előre kitervelt gyilkosságért. A most beadott kérvényében viszont a magyar férfi azt állítja, hogy hirtelen felindulásból ölte meg a buszsofőrként dolgozó Davidet, ami lényegesen kevesebb börtönéveket jelent. Ráadásul azt is kifogásolta, hogy a tárgyaláson félrefordítások történtek.

T. Hetény nem tudta feldolgozni, hogy neje mással élt, ezért riválisát megölte

Az ügyben illetékes londoni székhelyű Fellebbviteli Bíróság lesöpörte a férfi kérelmét, ugyanis ahogy a három évvel ezelőtti tárgyaláson is kiderült, a magyar férfi kitervelte a gyilkosságot. A támadás előtt kukászsákokat vásárolt, majd a gyilkosság estéjén sapkát húzott, illetve sálat kötött fel, ami eltakarta az arcát. Ezután az áldozat házához ment, ahol egy órát várt az esti műszakból hazaérkező busz­sofőrre, akinek fejére legalább tízszer lesújtott egy közel kétméteres vasrúddal. David a helyszínen belehalt súlyos koponyasérüléseibe. Holttestére barátnője, a gyilkos exfelesége talált rá.

Féltékenységből ölt

Egyre több Angliában elkövetett brutális bűncselekmény történik, melynek magyar az elkövetője. Legutóbb márciusban ítélték 28 év börtönre a 29 éves V. Miklóst, aki tavaly Carlisle-ban egy éles kővel elvágta szintén magyar exbarátnője, K. Melinda nyakát, aki belehalt a sérüléseibe.

A legdurvább eset az a 2012-es gyilkosság, ami során B. Attila hotelrecepciós két húszéves – köztük egy magyar – kollégájával végzett féltékenységből, mert azt hitte, a két áldozatának viszonya van egymással. Bizarr, hogy a gyilkos annak az ágynak az ágyneműtartójába bújt el, amelyben egyik áldozata feküdt. Életfogytiglant kapott.