Nem az első alkalommal tűnt el az MSZP-s politikus

Sápi Attilára korábbi eltűnése után az utcán találtak rá ismerősei, miközben nagyon zavartan viselkedett. Ezután napokig kezelték a bizonytalan elmeállapotú férfit nyugtatókkal a pszichiátrián.
Sápi Attilára korábbi eltűnése után az utcán találtak rá ismerősei, miközben nagyon zavartan viselkedett. Ezután napokig kezelték a bizonytalan elmeállapotú férfit nyugtatókkal a pszichiátrián.

Korábban is el­tűnt már néhány napra Sápi Attila – tudta meg a Bors. Iratok akkor sem voltak az MSZP-s önkormányzati képviselőnél, aki január 5-én is papírok és a mobiltelefonja nélkül hagyta el élettársa újpalotai lakását. Korábbi eltűnése után az utcán találtak rá ismerősei, miközben nagyon zavartan viselkedett. Ezután napokig kezelték a férfit nyugtatókkal a pszichiátrián.

Úgy tudjuk, a mostani eltűnésről élettársa azért csak egy hét után értesítette a rendőrséget, mert a korábbi eset miatt reménykedett abban, hogy a férfi hazajön vagy megtalálják valahol. Barátai, kollégái, illetve helyi pártaktivisták végigkérdezték Sápi szinte összes rokonát, ismerősét, de nem jutottak előbbre. Még a kórházakban is próbálkoztak, ahol szintén nem jártak sikerrel, mivel Sápi párja nem bejegyzett élettársként nem kaphatott információt. A nő ekkor döntött úgy, hogy értesíti a rendőrséget.

Sápi bizonytalan elmeállapotára utalhat egy tavaly áprilisi Facebook-bejegyzése is. Elütésekkel, rossz helyesírással, néhol érthetetlen szavakkal arról írt, hogy két barátja halt meg Ukrajnában, pedig éppen nincs is ott háború (hivatalosan valóban fegyverszünet van Kelet-Ukrajnában, de folyamatosak a harcok). A két barát nagyon közel állhatott hozzá, egyiküket testvérének nevezi, nagybetűkkel kiemelve. Arról is írt, hogy nem érdekli már a politika, illetve hogy pusztító haragot érez. A politikus egyébként aktívan osztotta meg ismerősei posztjait, például olyanokat, amelyekben egy eltűnt személy kereséséhez vagy egészségügyi gondokkal küzdőkhöz kértek segítséget.