Nekihajtott az ittas bringás, mégis a sofőrt büntették

Egy idős, ittas kerékpáros egyirányú utcában szembe ment a forgalommal Szombathelyen, majd a kereszteződésben nekihajtott egy szabályosan közlekedő Opelnek. A hatóság viszont az autóst is megbüntette – tudta meg a 112press.hu.

A kötelező haladási irány tábla egyértelművé teszi, hogy az Opel sofőrjének nem kellett attól tartania, hogy jobbról, az egyirányú utcából bármilyen jármű érkezik

Az augusztusban történt baleset helyszíne a Kinizsi Pál és a Szőkeföldi utca kereszteződése volt. A 72 éves kerékpáros el­esett, kivizsgálásra kórházba vitték, ahol vérvétellel is megerősítették, hogy alkoholt fogyasztott. A biciklis már a helyszínen elismerte a felelősségét a balesetért. Az Opel sofőrje elmondta, jobbról nem számított járműre, mivel az egy egyirányú utca. Nem tartott igényt semmilyen kártérítésre, és a kerékpáros megbüntetéséhez sem ragaszkodott, örült, hogy nem esett komolyabb baja a bringásnak.

Itt hajtott be az ittas kerékpáros szabálytalanul, kiegészítő tábla nincs

Az autós múlt héten kézhez kapta a határozatot, de azt hitte, nem jól lát, amikor elolvasta azt. A biciklis férfit szabálysértésért pénzbírságra kötelezték, az autó sofőrjét „közúti közlekedés rendjének megzavarásáért” ötven­ezer forint pénzbírsággal sújtották, és 3 hónapra eltiltották minden közúti jármű vezetésétől. A hatóság szerint a gépkocsi vezetője a tőle elvárható figyelmet és körültekintést, valamint az úgynevezett „jobbkézszabályt” elmulasztotta és ezzel gondatlanságból könnyű testi sérülést okozott a kerékpárosnak.

A kerékpáros férfi könnyebben sérült, elismerte felelősségét a balesetért

– A leghatározottabban tiltakozom az ellen, hogy ügyfelemet a közlekedési balesetben hibásnak mondja ki és vele szemben bármilyen joghátrányt alkalmazzon a tisztelt eljáró hatóság – közölte a sofőr ügyvédje. A határozatot megfellebbezték.