Négyévesen menstruált először, ötévesen már a menopauzától szenved

Rendkívül ritka betegségben szenved egy ötéves lányka, amelynek köszönhetően nem elég, hogy folyamatos fájdalommal kell élnie, de kortársai is kirekesztik.

Rendkívül ritka betegségben szenved egy ötéves lányka, amelynek köszönhetően nem elég, hogy folyamatos fájdalommal kell élnie, de kortársai is kirekesztik.

Az óvodások gondtalan életét kéne élnie, ehelyett orvostól orvosig viszik, négyszázezres injekciókat kap, és a menopauza minden tünetétől szenved az az ötéves kislány, akit ráadásul méretei miatt a gyerekek is folyamatosan zaklatnak.

Az Új-Dél-Walesben született Emily Dovernek kétévesen kezdett nőni a melle, négyéves korára már menstruált, jelenleg pedig a kezelése miatt úgy viselkedik a szervezete, mint egy ötven feletti nőnek. Testsúlya 44 kilogramm felett van, ami egy átlagos 11-12 évesének felel meg. Mindezek ellenére amikor megszületett, teljesen átlagos baba volt: időben érkezett, hétköznapi testhosszal és súllyal - sőt, a maga 3,6 kilogrammjával a legkisebb volt testvérei közt -, egyhetesen azonban jelentkeztek az első tünetek.

Emily rendkívül összetett betegségben szenved. Négyévesen jött meg az első menstruációja, egy évvel később - kezelései miatt - pedig már a menopauzától, és kísérőtüneteitől szenved © GoFundMe

Szülei eleinte nem is sejtették, miért sír annyit a kis Emily - aztán észrevették, milyen hihetetlen tempóban nő. Négyhetesként már egy egyéves baba testméretével rendelkezett, az orvosok azonban sokáig nem tudtak mit kezdeni a tünetekkel. Jó ideig azt sem tudták, genetikus betegsége van vagy sem. Idén derült csak ki, milyen összetett a kislány betegsége: egyrészt Addison kórban szenved, ami egy mellékvese-betegség, emellett kongenitális adrenális hiperpláziában, autizmusban és szenzoros integrációs zavarban is. Csontjai olyan ütemben nőnek, ami miatt folyamatos fájdalmai vannak, és jelenleg egy olyan kezelésre jár, amely alkalmanként közel négyszázezer forintnak megfelelő összegbe kerül a családnak - írja a Daily Mail.

A kislány pontosan tudja, hogy másmilyen, mint a többiek © GoFundMe

Emilynek a kezelés megkezdése előtt egyébként egy felnőtt, terhes nőnek megfelelő hormonszintje volt. Jelenlegi kezelése felemészti családja minden pénzét - amiért online adománygyűjtést indítottak, amin eddig 770 ezer forintnyi adomány gyűlt össze.