Aktuális

Ne siránkozzunk: hajrá, fiúk, gyerünk előre!

T. N., K. D.

Létrehozva: 2019.03.23.

<p>Nem sikerült jól kezdenie a fociválogatottnak az Eb-selejtezősorozatot. A szlovákok elleni vereséget a játékosok nehezen élik meg, ráadásul a csapatkapitány, Szalai Ádám is kemény kritikát fogalmazott meg. Vasárnap bravúr kell a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen a Groupamában.</p>

Forrás: Czerkl Gábor

Nem jó a hangulat a válogatott háza táján, miután a Magyarországon is megrendezésre kerülő 2020-as Eb selejtezőit vereséggel kezdte Marco Rossi együttese Szlovákia ellen. A csapat játékában sok tudatosságot lehetett felfedezni a nagyszombati meccsen, de a döntő szituációkban elkövetett hibáinkat a kapu előtt jóval magabiztosabb ellenfél könyörtelenül kihasználta.

A meccs után több játékosunk is arról beszélt, hogy a csapat ugyan nem játszott rosszul, de mégis érvényesült a szlovákok nagyobb játéktudása. Szalai Ádám csapatkapitány nem kertelt, őszintén elmondta, gyenge volt a válogatottunk mind védekezésben, mind támadásban.

– Elkeserítő volt a védekezésünk. Volt egy terv, de az első gól nagyon kiábrándító volt, még akkor is, ha csak három napot vagyunk együtt. Ahhoz, hogy Eb-ről beszéljünk, ilyen szinten csapatként nem lehet védekezni – kritizált Szalai.

– Az számít, ki milyen szinten, milyen bajnokságból, milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz. Ők is három na­pot készülnek, de a taktikai utasításokat úgy tudják betartani, alkalmazni, hogy az egyből működik. Nem megyek bele a támadásokba külön, ott ugyanezt el tudnám mondani, megvolt és meg is mutatkozott a különbség előre- és hátrafelé is.

A Hoffenheim csatárának nyilatkozata megosztja a szakmát és a közvéleményt egyaránt. Sokaknak tetszett, hogy Szalai nem mismásolt, hanem nyíltan beszélt a problémákról. Mások szerint viszont ő sem nyújtott olyan teljesítményt, hogy joga legyen kritizálni a társait. És akadtak olyanok is, akik úgy vélték, hogy nem ez a megfelelő módja és helye a véleménye kinyilvánítására. Az ilyen kritikus kinyilatkozás csak bomlasztja a társaságot a horvátok elleni, va­sárnapi megmérettetés előtt. 

Nincs tehát könnyű helyzetben Rossi, mert nem elég, hogy ki kell fundálnia, mi vezethet eredményre a világ egyik legjobb csapatával szemben, és helyre kell ráznia játékosai önbizalmát! 

Fontos azt is leszögezni, hogy még semmi sincs veszve, négy éve Pintér Attilával is vereséggel kezdtük az Eb-selejtezőt, aztán tudjuk, mi lett vége... Hajrá, fiúk, gyerünk elő­re! 

Szoboszlai nem ilyen bemutatkozásról álmodott 

A szlovákok ellen mutatkozott be a felnőttválogatottban a 18 éves tehetség, Szoboszlai Dominik. A Salzburg középpályása az 54. percben váltotta Kleinheisler Lászlót. 
– Nem ilyen debütálásra számítottam, győzni szerettünk volna, ez nem sikerült, remélem, a horvátok ellen tudunk javítani – mondta Szoboszlai, aki a Bors kérdésére kitért arra is, hogyan fogadja a hirtelen jött népszerűséget. 

– Min­dennap látom, hogy rólam cikkeznek az újságok. Örülök neki, de nekem a focival kell foglalkoznom. 

Ha Szalai horvát, pofon vágják az öltözőben

Csank János, korábbi szövetségi kapitány

– Nem értek egyet azzal, hogy a csapatkapitány ország-világ előtt kritizálja a társait. Szalain érezhető egyfajta sztárallűr, pedig a megmondóember szerepe nem áll jó neki. Ha ő horvát, és ugyanezt előadja, biztos vagyok benne, hogy az öltözőben a társai pofon vágják. Nem ismerem annyira a mostani társaságot, hogyan csapódik le ez az egész bennük, de hogy az egységet nem javítja, az tuti.

Sebők Vilmos, a válogatott korábbi csapatkapitánya

– A társaival szemben nem fair, hogy kiteregeti a szennyest, ez bomlasztóan hat a csapategységre, főleg úgy, hogy vasárnap kulcsfontosságú meccset játszunk a horvátokkal. Az ilyen mondandónak az öltözőben a helye, ott le lehet szúrni a társakat. Az sem volt túl sportszerű Szalai részéről, hogy a védekezésre fogta az egészet, holott a támadójáték sem volt acélos. 

Torghelle Sándor, 42-szeres válogatott csatár

– Nem volt jó döntés, ugyanis az ilyen jellegű kri­tikának mindig az öltöző falain belül van a helye. Gondoljunk bele, milyen hatással van egy ilyen nyilatkozat a társakra, hogy a csapatkapitány nyíltan beléjük száll. Szalainak nem az a feladata, hogy kritizálja a válogatott tagjait, hanem hogy segítse őket.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142666_auto_resized.jpg
origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713588012
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145602_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145198_auto_resized.jpg
vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141581_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27232_resized.jpg?avcount=1713588012
origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713588012
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713588012
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144310_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143728_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól