Napvilágra került a naplója a 22 életfogytiglaniját töltő pedofilnak

Még 2016-ban ítélték 22 életfogytiglani börtönre azt a brit férfit, aki 191 gyermekmegrontásos esetéről írt a fekete weben (vagyis a csak trükkökel elérhető online világban) vezetett oldalán. A legkisebb áldozata csupán fél éves volt, direkt olyan gyerekekre utazott, akik a legkiszolgáltatottabb rétegekből (pl. árvaház) kerülnek ki Malajziában vagy Kambodzsában.

A most 31 éves férfit 2014-ben tartóztatták le, mikor hazaért Malajziából a londoni Gatwick repülőtéren.

Végül 71 esetet tudtak rábizonyítani, amiért 22 életfogytiglanit kapott.

A BBC most egy naplójáról ír, amelyben fény derül arra, hogy a Nagy-Britanniban tanárként dolgozó férfi hazájában is fajtalankodott gyerekekkel. Borzalmas, ahogy fogalmaz: „A vasárnapi iskolában tartottam órát. A gyerekek úgy tekintettek rám, mint a hatalmas játszótársukra. Kaptam egy csókot egy kislánytól.”

A férfi után hosszan nyomozott a BBC riportere, Bronagh Munro, aki dokumentumfilmet készített a férfiről, aki nyelvtan tanár volt, és egyébként a British Council malajziai poszterén is szerepelt.

Az új információk fényében egy nyugalmazott vezető rendőr, aki éppen gyerekvédelemmel foglalkozott, James Gamble új nyomozás elrendelését követeli. „Nagyon termékeny volt, meg lennék lepve, hanem lenne áldozata ebben az országban is” – mondta Gamble. Szerinte a következő 10-15 évben több áldozata is jelentkezik majd, csak ma még túl fiatalok ehhez.

A férfi 19 évesen utazott Malajziába csak egy évre, míg el nem kezdi az egyetemet, de végül ott maradt 10 évre, és angolt kezdett el tanítani. Aztán szülők kezdtek el rá panaszkodni, ami miatt kirúgták és visszatért Angliába.

Egy volt munkatára arról beszélt, hogy neki mindig is gyanús volt a férfi, aki – úgy tudja – próbált egy árvaházban is elhelyezkedni, de szerencsére nem vették fel.

(via Daily Mail)