Nagy bajban van a balesetező magyar mentős

Rengeteg emberen segített már Bisztrai Péter. Most a mentősként dolgozó fiatalember az, aki támogatásra szorul. Egy kismamához sietett, amikor súlyos baleset érte.
Rengeteg emberen segített már Bisztrai Péter. Most a mentősként dolgozó fiatalember az, aki támogatásra szorul. Egy kismamához sietett, amikor súlyos baleset érte.

Furcsa fordulatokat tartogat néha a sors, néha olyanokat is megbüntet, akik erre nem szolgáltak rá. Bisztrai Péter mentős gépkocsivezető munkája során emberek ezrein segített. Tavaly május 6-án egy mindenperces kismamához sietett, amikor a mentőautója egy kamionnal ütközött.

A baleset nem az ő hibájából következett be, hiszen a teherautósnak stoptáblája volt, a mentőgépkocsi megkülönböztető hang- és fényjelzést használt. Péter élet-halál között lebegett, helikopter szállította kórházba, de előtte még a helyszínen meg kellett nyitni a tüdejét, hogy megmenthessék az életét. Azóta a háromgyermekes családapa nagy akarat­erővel végzi a rehabilitációját.

– A férjem három hétig feküdt az intenzív osztályon, műtétek sokaságát végezték el rajta, a két keze is ripityára tört – mondta a Borsnak a mentős felesége, Zsuzsa. – Szépen halad a rehabilitáció, de a kezei még gyengék, neki gyakran hordágyon kellett a betegeket a mentőbe vinnie, és erre jelenleg nem képes. Péter most még nem dolgozhat, én pedig gyesen vagyok a legkisebb fiunkkal. Sikerült egy önkormányzati bérlakáshoz jutnunk, egészen kedvező a bérleti díja, örömünk mégsem lehet felhőtlen – taglalja a 2, 4 és 6 éves fiúk anyukája.

Zsuzsáék segítségre szorulnak, 300 ezer forintra lenne szükségük, hogy beköltözhessenek a bérlakásba. Az előző lakó ugyanis méretre készíttetett bútorokat, amelyeket nincs értelme elbontani. Viszont a lakó természetesen kéri a bútorok ellenértékét, ezt tudná fedezni a 300 ezer forint. Március végén, április elején költözhetne a család.
Jótett helyébe jót várj? Péter joggal bízhat a mondás igazságában, és családja minden segítséget megérdemel.